Rijnstate onderzoekt dementie bij jonge mensenIn Nederland hebben ongeveer 15.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar dementie. Dementie op jonge leeftijd of vroege dementie begint meestal tussen 40 en 65 jaar. Problemen worden op deze jonge leeftijd vaak niet herkend. Dat leidt tot veel onzekerheid en onbegrip.

De afdelingen Neurologie en Geriatrie* in Rijnstate nemen deel aan een wetenschappelijk onderzoek dat hopelijk bijdraagt aan meer bekendheid en aandacht voor deze specifieke doelgroep. Dat doen zij door gegevens te verzamelen van relatief jonge mensen met een diagnose dementie, waarmee meer inzicht ontstaat in hoe vaak dit precies voorkomt en wat de kenmerken zijn bij de jongere patiënten. Het doel is om dementie bij jonge mensen beter te leren herkennen en diagnosticeren en op die manier betere zorg op maat te kunnen geven.

Meer informatie

- Algemeen: www.alzheimer-nederland.nl
- over het onderzoek: Project – Precode-Project


(*) Patiënten tussen de 40 en 65 jaar worden door de afdeling Neurologie gezien en patiënten boven de 65 jaar door de afdeling Geriatrie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: