Derde coronaprik voor patiënten met ernstige afweerstoornisBepaalde patiëntengroepen met een ernstige afweerstoornis kunnen vanaf zaterdag 9 oktober een brief van Rijnstate verwachten met een uitnodiging voor een derde vaccinatie. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of behandeling.  

In Rijnstate vaccineren wij deze patiënten niet zelf; de extra vaccinatie wordt gezet door de GGD. Het RIVM heeft ons wel gevraagd de betreffende patiënten een brief te sturen waarmee zij een afspraak kunnen maken bij de GGD. Het gaat om veel mensen, daarom versturen we niet alle brieven tegelijk maar in fases.

Bent u patiënt met een ernstige afweerstoornis?

Bent u patiënt van Rijnstate met een ernstige afweerstoornis? Als u in aanmerking komt voor een derde vaccinatie, ontvangt vanzelf een brief. Hebt u op 20 oktober nog steeds geen uitnodiging gehad? Dan kunt u een mail sturen naar covidvaccinatie@rijnstate.nl We proberen dan zo snel mogelijk uw vraag in behandeling te nemen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, bijvoorbeeld om welke patiëntengroepen het precies gaat? Kijk dan op de website van het RIVM.

Heeft u onterecht een brief ontvangen?

Bij de selectie van patiënten zijn we zo zorgvuldig mogelijk geweest. Toch kan het voorkomen dat wij een brief verzonden hebben aan uw adres, terwijl een van uw dierbaren overleden is. Dat spijt ons oprecht. Helaas ontvangt Rijnstate deze informatie niet automatisch vanuit de systemen van de gemeente. Daardoor kan het zijn dat een overlijden niet verwerkt wordt in ons Elektronisch Patiëntendossier.

Heeft u een brief ontvangen terwijl uw dierbare al is overleden? Dan verzoeken wij u een mail te sturen naar covidvaccinatie@rijnstate.nl. Wij passen de gegevens handmatig aan, zodat een dergelijke situatie in de toekomst voorkomen kan worden.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: