Patiëntenvereniging geeft pluim aan Voortplantingsgeneeskunde RijnstateDe polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate heeft opnieuw een Pluim ontvangen van Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Toekenning van de Pluim geeft aan dat de kwaliteit van zorg binnen de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde goed is.

Een kliniek ontvangt een Pluim als het voldoet aan minimaal veertien van de zestien criteria die Freya belangrijk vindt. De eerste zes criteria zijn must haves, waaraan in ieder geval voldaan moet zijn.

Rijnstate voldoet aan de zes verplichte criteria en scoort daarnaast positief op alle tien overige criteria. Voorbeelden van deze criteria:

  • Rijnstate is voor alle vruchtbaarheidsbehandelingen zeven dagen per week geopend.
  • Rijnstate is transparant in haar behandelresultaten en stelt ze beschikbaar voor de fertiliteitsmonitor van Freya.
  • Rijnstate biedt psychosociale ondersteuning gedurende en na de behandelingen.

Alle overige criteria vindt u hier. De toegekende Pluim geldt voor de periode 2018-2019.

Eén op de tien paren is verminderd vruchtbaar

Verminderde vruchtbaarheid treft één op de tien paren. Dit wil zeggen dat zij niet binnen een jaar zwanger raken. Na een doorverwijzing van de huisarts volgt een oriënterend fertiliteitsonderzoek en kan – afhankelijk van de diagnose – een behandeling gestart worden.

Ervaren team

Op de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate werkt een ervaren team met drie in de voortplantingsgeneeskunde gespecialiseerde gynaecologen, twee fertiliteitsartsen, zes verpleegkundigen en twee secretaresses. Er is daarnaast ondersteuning van twee maatschappelijk werkers, een klinisch psycholoog, twee seksuologen en een fertiliteitslaboratorium. De polikliniek Voortplantingsgeneeskunde scoorde afgelopen jaar een 8,5 op patiënttevredenheid.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: