Verpleegkundige en patient

Rijnstate-waakmand voor het waken bij een stervendeVerpleegkundig specialisten van de afdeling Ondersteunende & Palliatieve Zorg van Rijnstate hebben vandaag (donderdag 29 maart) de eerste Rijnstate 'waakmand' aangeboden aan het afdelingshoofd van Longgeneeskunde.

Als iemand gaat sterven hebben de naasten een belangrijke en ondersteunende rol. Waken bij een stervende is vaak een intensieve en emotionele periode. Als gebaar van medeleven biedt ons team Ondersteunende & Palliatieve Zorg naasten een waakmand aan. In deze mand zitten spullen die afleiding en verzorging kunnen bieden bij het waken, zoals een warme plaid, een gedichtenbundel en massageolie.

Josien Schoo, verpleegkundig specialist ondersteunende en palliatieve zorg: "Voor degene die gaat sterven is de aanwezigheid en zorg van de naasten meestal van onschatbare waarde. Maar waken bij een stervende vraagt lichamelijk en geestelijk veel van iemand. Met de waakmand kunnen we naasten iets extra’s bieden tijdens het waken. Het kan de naasten helpen om in het ziekenhuis op een eigen manier afscheid te nemen."

De waakmand wordt uitgereikt aan naasten op onze verpleegafdelingen Oncologie, Neurologie en Longgeneeskunde. Als er behoefte is op andere verpleegafdelingen dan kan dat uiteraard ook.

Rijnstate Vriendenfonds

De waakmand is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Rijnstate Vriendenfonds.

Ondersteunende en palliatieve zorg

Als genezing van ziekte niet meer mogelijk is, kan palliatieve zorg van grote betekenis zijn. Het Consultteam Ondersteunende & Palliatieve Zorg heeft aandacht voor de behandeling van pijn en lichamelijke klachten, maar ook voor vragen en zorgen op het psychosociale en spirituele vlak. Met onze zorg streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: