Operatieassistenten OK kijken op scherm tijdens operatie met robot

Rijnstate stelt operaties uit door griepepidemieDoor de griepepidemie is in Rijnstate Arnhem bijna elk bed bezet. Om de spoedeisende zorg te kunnen blijven waarborgen, moeten we helaas een aantal operaties afzeggen. Het gaat hierbij om operaties die geen spoed hebben.

Peter van Druten, manager zorg van Rijnstate: "Voor de patiënten waarbij de operatie wordt afgezegd is het echt heel vervelend. Zij hebben zich voorbereid op een operatie en nu gaat die ingreep niet door. Al een aantal weken is het extreem druk in het ziekenhuis. Tot nu toe is het ons gelukt om alle patiënten te helpen, door extra diensten te draaien en langer door te werken. Helaas zien we nu geen andere mogelijkheid meer dan een aantal niet-spoedeisende operaties af te zeggen. De ziekenhuizen in de regio liggen ook vol. We moeten voorrang geven aan patiënten die met spoed zorg nodig hebben." De afgezegde operaties worden zo spoedig mogelijk ingehaald.

In het ziekenhuis liggen door de griep vooral kwetsbare oudere patiënten. Doordat deze patiënten al een verminderde weerstand hebben, lopen ze het risico om door de griep bijvoorbeeld een longontsteking te krijgen. Ze moeten dan met spoed opgenomen worden.

Griep blijft aanhouden

De griepepidemie in ons land duurt nu al elf weken. Vorige week liet het RIVM weten dat er 155 mensen op de 100.000 inwoners met een griepachtige ziekte zijn geregistreerd. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: