Rijnstate bouwt voor de beste zorg
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Beweegtuin Oncologie & Geriatrie Arnhem

Voor patiënten van de afdelingen Oncologie en Geriatrie realiseert Rijnstate een beweeg- en beleeftuin. Op het dak naast de afdeling kunnen patiënten met hun begeleiders of behandelaars in de buitenlucht bewegingen trainen en werken aan hun fysieke conditie.

Als ‘Reactiverend ziekenhuis’ vinden we dat erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat bedrust al op korte termijn leidt tot een forse afname van de gezondheid: afname van spierkracht en meer complicaties tijdens een ziekenhuisopname. Een ziekenhuis helemaal zonder bedden, dat zal niet lukken. Maar het bed niet centraal, dat kan wel. Daarom benaderen we het ziekenhuisverblijf van deze patiënten anders: reactiverend.

We streven ernaar om de daktuin in het voorjaar van 2024 in gebruik te nemen. We zijn trots op deze aanwinst! Deze tuin wordt namelijk deels mogelijk gemaakt met geld van Rijnstate Vriendenfonds en andere sponsors.

Overzicht alle projecten

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: