1. Geriatrie
Specialismen

Geriatrie

Klinische geriatrie is het medisch specialisme voor onderzoek en behandeling van oudere patiënten. U kunt bij de klinisch geriater terecht met problemen en ziekten die (vaak) samenhangen met het ouder worden. Daarbij kunt u denken aan: problemen met lopen en vallen, chronische ziekten, incontinentie voor urine, vergeetachtigheid, eenzaamheid, somberheid of verwardheid.

Wat doet de geriater voor u?

Als oudere patiënt gebruikt u misschien meerdere medicijnen voor verschillende gezondheidsproblemen. De klinisch geriater beoordeelt het medicijngebruik en past dit zo mogelijk aan, zodat er zo weinig mogelijk bijwerkingen ontstaan. De klinisch geriater kan het aantal ziekenhuisbezoeken dat u aan andere specialisten aflegt, coördineren en soms beperken. De behandeling is afgestemd op ouderen. Belangrijkste uitgangspunten zijn het behoud van functionele mogelijkheden en de kwaliteit van het leven.

Wanneer naar de geriater?

Uw huisarts kan u verwijzen naar de klinische geriatrie wanneer u veel klachten hebt en het niet duidelijk is wat er nu aan de hand is. Ook als u zelf denkt: 'Ik mankeer van alles, ik ben bij verschillende specialisten bekend, maar niemand weet wat er nu echt aan de hand is', kunt u de huisarts vragen om u te verwijzen naar de klinisch geriater. Als uw gezondheidsproblemen zodanig zijn dat opname noodzakelijk is, kunt u worden opgenomen op de verpleegafdeling Geriatrie.

Team van geriaters

Bij Rijnstate werken de volgende geriaters (v.l.n.r. op de foto): mevr. Y. Hendrix, mevr. D. J. Koenjer-Oude Lansink, mevr. dr. D.G. Taekema, mevr. S.C. Stalpers-Konijnenburg, mevr. drs. G.A.M. Golüke-Willemse, mevr. A.E. Laan, mevr. P.J.W.B. van Mierlo, dhr. J. Bruijns en dhr. H.H. Wijnen

Geriaters Rijnstate

Interessante website

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘De behandeling is aan mijn leeftijd aangepast’
Gerda Bosch

Gerda Bosch (85) heeft kanker in haar linker kaak. Na een gesprek met de geriater werd de behandeling aangepast aan haar situatie en mogelijkheden. "Ik kreeg chemotherapie met een kleinere dosering dan gebruikelijk."

Lees verder ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Serviceassistent staat aan het bed van een patiënt en schenkt koffie in
Rijnstate pakt ondervoeding aan

Via de Alliantie Voeding in de Zorg werkt Rijnstate samen met Wageningen University & Research aan het verbeteren van de eiwit- en energie-inname van ouderen op de afdeling geriatrische traumatologie. Recent zijn de voedingsinname en de voedingsregistratie in kaart gebracht.

Lees meer
Chinese studenten en docenten verpleegkunde bezoeken Rijnstate Arnhem

Hoe is de zorg in een Nederlands ziekenhuis georganiseerd? Een Chinese delegatie van 10 studenten verpleegkunde, 5 docenten en een tolk bracht vanmiddag een bezoek aan 3 verpleegafdelingen in Rijnstate Arnhem om antwoord te krijgen op deze vraag. 

Lees meer