Specialismen
Laatste informatie over het coronavirus

Geriatrie

Klinische geriatrie is het medisch specialisme voor onderzoek en behandeling van oudere patiënten. U kunt bij de klinisch geriater terecht met problemen en ziekten die (vaak) samenhangen met het ouder worden. Daarbij kunt u denken aan: problemen met lopen en vallen, chronische ziekten, incontinentie voor urine, vergeetachtigheid, eenzaamheid, somberheid of verwardheid.

Wat doet de geriater voor u?

Als oudere patiënt gebruikt u misschien meerdere medicijnen voor verschillende gezondheidsproblemen. De klinisch geriater beoordeelt het medicijngebruik en past dit zo mogelijk aan, zodat er zo weinig mogelijk bijwerkingen ontstaan. De klinisch geriater kan het aantal ziekenhuisbezoeken dat u aan andere specialisten aflegt, coördineren en soms beperken. De behandeling is afgestemd op ouderen. Belangrijkste uitgangspunten zijn het behoud van functionele mogelijkheden en de kwaliteit van het leven.

Wanneer naar de geriater?

Uw huisarts kan u verwijzen naar de klinische geriatrie wanneer u veel klachten hebt en het niet duidelijk is wat er nu aan de hand is. Ook als u zelf denkt: 'Ik mankeer van alles, ik ben bij verschillende specialisten bekend, maar niemand weet wat er nu echt aan de hand is', kunt u de huisarts vragen om u te verwijzen naar de klinisch geriater. Als uw gezondheidsproblemen zodanig zijn dat opname noodzakelijk is, kunt u worden opgenomen op de verpleegafdeling Geriatrie.

Team van geriaters

Bij Rijnstate werken de volgende geriaters (v.l.n.r. op de foto): mevr. Y. Hendrix, mevr. D. J. Koenjer-Oude Lansink, mevr. dr. D.G. Taekema, mevr. S.C. Stalpers-Konijnenburg, mevr. drs. G.A.M. Golüke-Willemse, mevr. A.E. Laan, mevr. P.J.W.B. van Mierlo, dhr. J. Bruijns en dhr. H.H. Wijnen

Geriaters Rijnstate

Interessante website

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Geriater gaf uiteindelijk groen licht om te opereren’
Mevrouw Verheijden en haar man wandelen in het bos

Begin maart werd bij Jetty Verheijke (82) darmkanker geconstateerd. Ondanks haar hoge leeftijd durfden de chirurg en oncoloog het toch aan haar te opereren. Dat gebeurde echter pas nadat de geriater en de patiënt zelf groen licht hadden gegeven.

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: