Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. drs. P.J.W.B. van Mierlo

Klinisch geriater
Ouder worden kan gepaard gaan met meerdere aandoeningen tegelijk die uw kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden. Dit kan gaan om problemen op lichamelijk of psychisch gebied. Of u merkt dat u zichzelf minder goed zelfstandig kunt redden en dat dit effect heeft op uw dagelijks leven en sociale contacten. Als klinisch geriater kan ik uw klachten in kaart brengen, uw medicijnen kritisch bekijken en samen met u afstemmen wat uw doelen in de behandeling zijn. Met welke vragen loopt u rond? Waar heeft u behoefte aan? Vanuit dit perspectief kan ik u adviseren welke behandelingen en begeleiding het beste bij u passen.

Ook als u weet dat u niet meer beter wordt, kan ik u van dienst zijn. Er komt dan veel op u af en veelal staat uw wereld op zijn kop. Vaak zijn er niet alleen klachten op lichamelijk gebied, maar wordt u ook overspoeld door emoties en twijfels. Het kan dan zijn dat u behoefte heeft aan het structureren van al uw klachten en gevoelens. Door mijn specialisatie in Ondersteunende en Palliatieve Zorg kan ik samen met u kijken waar u het meeste behoefte aan heeft en u een behandel- en begeleidingsplan op maat adviseren. Dit doe ik vanuit het team Ondersteunende en Palliatieve Zorg.

Opleiding en werkervaring

Patricia van Mierlo is sinds 2003 werkzaam in Rijnstate als klinisch geriater. In 1996 behaalde zij cum laude haar arts-examen. Zij was een jaar werkzaam op de afdeling Neurologie van het Radboudumc, waarna zij startte met de opleiding tot klinisch geriater. Zij doorliep haar specialisatie bij interne geneeskunde in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, bij klinische geriatrie in Rijnstate en in het psychiatrisch centrum De Meerkanten in Ermelo. Van 2009 tot 2011 volgde zij de kaderopleiding Palliatieve Zorg. Ze is voorzitter van het Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg (COPZ) in Rijnstate en werkt als medisch consulent in dit team.

Speciale aandachtsgebieden

  • Palliatieve zorg
  • Kanker bij ouderen

Nevenactiviteiten

  • Medisch consulent en voorzitter/specialist-manager Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg (COPZ)

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG)
  • Nederlandse Vereniging voor Palliatieve Zorg (Palliactief)
  • Landelijke SIG Palliatieve zorg, NVKG

Overig

  • In 2019 was Patricia van Mierlo te zien in het televisieprogramma Topdokters op RTL4. 
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: