Aandoening, behandeling en onderzoek

Casemanager dementie

De geriater heeft bij u een vorm van dementie vastgesteld. Wat betekent dat voor u en uw toekomst? Voor vragen daarover kunt u terecht bij de casemanager dementie. Zij is een centraal aanspreekpunt voor u en uw partner, familieleden en/of mantelzorgers. Hier leest u meer over de casemanager dementie. 

Wat doet de casemanager dementie? 

De casemanager dementie onderzoekt samen met u welke problemen u heeft in het dagelijks leven en welke oplossingen daarbij kunnen helpen. Zij werkt daarbij ook samen met uw huisarts. De casemanager blijft u gedurende het hele ziekteproces begeleiden in de thuissituatie. Ook is zij bekend met de mogelijkheden van zorg in uw eigen regio. Ze kan bijvoorbeeld thuiszorg of dagopvang regelen als dat nodig is. Bij al uw vragen is de casemanager het eerste aanspreekpunt. 

Werkwijze 

De casemanager dementie komt bij u op huisbezoek of spreekt samen met u een plek af om elkaar te ontmoeten. Na een eerste kennismaking maakt ze een afspraak voor vervolgbezoeken. Tussendoor kunt u altijd bellen met vragen of problemen. Dat geldt natuurlijk ook voor uw partner of mantelzorger. 

Contact 

In de regio zijn meerdere casemanagers dementie werkzaam, verdeeld over verschillende plaatsen en/of wijken. Zij weten welke zorg er mogelijk is in uw woonplaats. Casemanagers zijn niet in dienst van Rijnstate, maar werken vanuit verschillende organisaties, zoals de thuiszorg of organisaties voor wonen, zorg en welzijn. De geriatrieverpleegkundige meldt u aan bij de casemanager dementie. Dat gebeurt alleen als u hier toestemming voor geeft. Houd er rekening mee dat er een wachtlijst kan zijn. Als dit bij u zo is, neemt een casemanager dementie contact met u op. 

Kosten 

Voor hulp van een casemanager dementie hoeft u niet te betalen. Ook heeft u geen indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: