Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Casemanager dementie

U heeft te horen gekregen dat u dementie heeft. Dat roept veel vragen op over uw dagelijks leven en de toekomst. Een casemanager dementie kan u hierbij helpen. 

De geriater heeft bij u een vorm van dementie vastgesteld. Wat betekent dat voor u en uw toekomst? Voor vragen daarover kunt u terecht bij de casemanager dementie. Zij is een centraal aanspreekpunt voor u en uw partner, familieleden en/of mantelzorgers.

Wat doet de casemanager dementie? 

De casemanager onderzoekt samen met u welke problemen u heeft in het dagelijks leven en welke oplossingen daarbij kunnen helpen. Zij werkt daarbij ook samen met uw huisarts. De casemanager blijft u gedurende het hele ziekteproces begeleiden in de thuissituatie en wijst u op de mogelijkheden van zorg in uw eigen regio. Ze kan bijvoorbeeld thuiszorg of dagopvang regelen als dat nodig is. Bij al uw vragen is de casemanager het eerste aanspreekpunt.

Werkwijze 

De casemanager dementie komt bij u op huisbezoek of spreekt samen met u een plek af om elkaar te ontmoeten. Na een eerste kennismaking maakt ze een afspraak voor vervolgbezoeken. Tussendoor kunt u altijd zelf bellen met vragen of problemen. Dat geldt natuurlijk ook voor uw partner of mantelzorger. 

Contact 

In de regio zijn meerdere casemanagers werkzaam, verdeeld over verschillende plaatsen en/of wijken. Zij weten precies welke zorg er mogelijk is in uw woonplaats. Casemanagers zijn niet in dienst van Rijnstate, maar werken vanuit verschillende organisaties, zoals de thuiszorg of organisaties voor wonen, zorg en welzijn. Wel kan een geriatrieverpleegkundige van Rijnstate u in contact brengen met uw casemanager. U kunt haar zelf bellen of uw arts of verpleegkundige dat laten doen.

Kosten 

Voor hulp van een casemanager heeft u geen indicatie van het CIZ nodig. Ook zijn er geen kosten aan verbonden.

De casemanager die werkt in uw gemeente of wijk is: 

Naam: 

Telefoonnummer: 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: