Brug in het Atrium van Arnhem

Medewerkers Novartis knappen familiekamer Rijnstate opMedewerkers van Novartis hebben hard gewerkt en een familiekamer in Rijnstate Arnhem opgeknapt. Dit in het kader van de Novartis Community Partnership Day, die dit jaar samen met het Rijnstate Vriendenfonds werd georganiseerd. 

De familiekamer is bedoeld voor naasten van patiënten die verblijven op de afdeling Hartbewaking. Dit zijn patiënten die na een reanimatie in kritieke toestand zijn binnengebracht of in de terminale fase van hun ziekte zijn beland. Femke Hermsen, vakinhoudelijk senior verpleegkundige van de afdeling: “Wij zijn heel erg blij met de hulp van Novartis. De familiekamer was vrij zakelijk en sober ingericht. De kamer is prachtig geworden en heeft nu een hele fijne sfeer. Hopelijk biedt deze fijne, rustige plek de naasten van patiënten troost.”

Naast Novartis leverden ook de firma’s Huisman en Verag een sponsorbijdrage, respectievelijk door het aanleggen van de bedrading en plaatsen van nieuwe gordijnen.

Wat extra geluk van het Rijnstate Vriendenfonds

Naast het opknappen van de familiekamer op de afdeling Hartbewaking heeft een aantal medewerkers van Novartis gelukspoppetjes van het Rijnstate Vriendenfonds uitgedeeld aan patiënten en bezoekers, op verschillende locaties van Rijnstate. Veel van onze bezoekers kunnen wel wat geluk gebruiken.

Community Partnership Day

Het feit dat medewerkers van Novartis in Rijnstate de handen uit de mouwen steken is te danken aan de zogeheten Novartis Community Partnership Day. Elk jaar zetten medewerkers van Novartis zich wereldwijd in voor de gemeenschap in hun directe omgeving. Deze Community Partnership Day is in het leven geroepen na de fusie van Ciba-Geigy en Sandoz op 24 april 1996 en wordt dit jaar voor de 21e keer georganiseerd.

Over Novartis

Novartis biedt innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg die tegemoet komen aan de veranderende behoeften van patiënten en de samenleving. In Nederland is Novartis gevestigd in Arnhem. 

Ga voor meer informatie naar de website van Novartis

Over het Rijnstate Vriendenfonds

Het Rijnstate Vriendenfonds is opgericht om meer mogelijk te maken voor de patiënten van Rijnstate. Projecten waarvoor geen geld is binnen het ziekenhuis kunnen met hulp van het Vriendenfonds vaak tóch mogelijk worden gemaakt. Dit zijn onderzoeken, zorgvernieuwingsprojecten en patiëntenvoorzieningen. Het opknappen van de familiekamer is een van de voorbeelden van projecten die mede door het Rijnstate Vriendenfonds mogelijk is gemaakt. 

Ga naar de website van het Rijnstate Vriendenfonds

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: