Rijnstate behaalt spataderkeurmerk 2017Aan 158 locaties van ziekenhuizen en behandelcentra is weer het Spataderkeurmerk toegekend. Ook Rijnstate heeft het Spataderkeurmerk 2017 ontvangen.

De toekenning Spataderkeurmerk 2017 is gebaseerd op nieuwe actuele gegevens die de ziekenhuizen via het Transparantieportaal openbaar hebben gemaakt. Het Spataderkeurmerk van De Hart&Vaatgroep helpt patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden.

Spataderzorg in Rijnstate

De diagnostiek voor spataderen vindt plaats in het Rijnstate Vasculair Centrum. Hier bevinden zich vaatonderzoekkamers die voorzien zijn van de meest geavanceerde apparatuur. Met een duplexonderzoek wordt via een echo gekeken naar de bloedvaten en onderzoeken we of spataderen de oorzaak kunnen zijn van de beenklachten. Ook stellen we hiermee de ernst van de spataderen vast.

Na de diagnose wordt in overleg met de patiënt bekeken welke behandeling het beste past. Afhankelijk van de behandeling voert een dermatoloog of een chirurg deze uit.

Spataderkeurmerk

Kwaliteitscriteria voor spataderzorg

De criteria op basis waarvan het keurmerk is toegekend zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Een van de criteria is bijvoorbeeld dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij minimaal 95 procent van de behandelde patiënten.

Waarom een keurmerk?

Het Spataderkeurmerk helpt patiënten bij het maken van een keuze voor een locatie waar goede spataderzorg wordt aangeboden. De locaties met een Spataderkeurmerk en de nieuwe gegevens zijn te vinden op de website van de Hart&Vaatgroep

Over de Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. De Hart&Vaatgroep vindt het belangrijk dat mensen met spataderen weten welke ziekenhuizen en ZBC’s zich specialiseren in de behandeling van spataderen én goede spataderzorg leveren.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: