Josien Schoo met patiënt

Tien jaar palliatieve zorg in RijnstateRuim tien jaar geleden startte Rijnstate als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland met een team palliatieve zorg. Inmiddels is deze zorg niet meer uit ons ziekenhuis weg te denken. Afgelopen woensdag werd het tienjarig jubileum door zorgverleners gevierd met het symposium ‘Van pionieren naar professionaliteit in de palliatieve zorg’. Dagvoorzitter van het symposium was Ernst Daniel Smid. Hij zorgde deze middag onder andere voor de muzikale ondersteuning en goede sfeer.

Ernst Daniël Smid spreekt op het symposium

Tijdens het symposium werd teruggekeken naar de beginjaren van palliatieve zorg, maar vooral werd er gesproken over de toekomst. Onder anderen met sprekers als Joep Douma (internist-oncoloog), Maurice van der Vorst (internist-oncoloog, Rijnstate), Kris Vissers (hoogleraar pijn en palliatieve geneeskunde, Radboudumc), Carlo Leget (bijzonder hoogleraar palliatieve zorg, Universiteit voor Humanistiek) en Clémence Ross (bestuurder Agora). Met meer dan 125 deelnemers was het een goed bezocht symposium.

Meer informatie over het Rijnstate expertisecentrum voor Ondersteunende en Palliatieve zorg

Ondersteunende en palliatieve zorg

Als genezing van ziekte niet meer mogelijk is, kan palliatieve zorg van grote betekenis zijn. Het Consultteam Ondersteunende & Palliatieve Zorg heeft aandacht voor de behandeling van pijn en lichamelijke klachten, maar ook voor vragen en zorgen op het psychosociale en spirituele vlak. Met onze zorg streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: