Samenwerking Medisch specialistisch bedrijven Rijnstate en Meander MC en NLCDe medisch specialistisch bedrijven van Rijnstate (Coöperatief Medisch Specialisten Rijnstate, CMSR) en het Meander Medisch Centrum (MSB Midden Nederland) gaan samenwerken met NLC | The Healthtech Venture Builder om zorginnovaties naar de patiënt te brengen.

Samen zullen zij de komende jaren investeren in innovatieve bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

De kracht van deze samenwerking

"De kracht van deze samenwerking is de combinatie van onze medisch specialistische kennis en de expertise van NLC op het gebied van innovatie en ondernemerschap binnen de zorg. Voor een verhoogde slagingskans van nieuwe bedrijven in de gezondheidszorg zijn beide noodzakelijk. De medisch specialisten binnen ons ziekenhuis hebben de benodigde medische kennis en zijn enthousiast om actief bij te dragen aan innovatie binnen hun eigen sector” aldus Frank Willems, cardioloog en bestuursvoorzitter van de CMSR.

Bijdrage aan innovatie in de zorg

Lioe-Ting Dijkhorst-Oei, internist-vasculair geneeskundige en voorzitter van MSB Midden Nederland: “Wij zijn blij met de nieuwe samenwerking en trots op het feit dat ons MSB, als leverancier van medisch specialistische kennis en kunde aan het ziekenhuis, haar kennis en expertise in gaat zetten om een duurzame bijdrage te leveren aan innovatie in de zorg. We weten allemaal dat dit noodzakelijk is, maar wij gaan nu ook echt aanjagen. Dat voelt goed en daar mogen we best wel een beetje trots op zijn."

Met de nieuwe samenwerking breidt NLC haar relaties met medisch specialistisch bedrijven uit. Vorig jaar sloot NLC al samenwerkingsverbanden met drie MSB’s, waardoor al zes nieuwe zorgbedrijven opgericht werden. Bert-Arjan Millenaar, CEO van NLC: " Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking. Dankzij deze twee MSB’s zullen het komend jaar nog meer zorginnovaties daadwerkelijk het levenslicht zien en hun bijdrage gaan leveren aan de gezondheidszorg."

De nieuwe samenwerking gaat dit najaar van start. Voor het eind van het jaar willen de partijen hun eerste bedrijf opgericht hebben.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: