Patiënte zit in het Atrium Arnhem met smartphone in haar hand en kijkt op

Orthopedie biedt patiënten informatie op maat via de Rijnstate ZorgappDe afdeling Orthopedie biedt sinds kort patiënten die een nieuwe knie of heup krijgen een speciale app aan, de Rijnstate Zorgapp. De app zet alle stappen van het behandeltraject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn. Is de operatiedatum bekend? Dan ontvangt u zelfs meldingen voor afspraken en belangrijke momenten.

Beter op de hoogte

Het behandeltraject rondom het plaatsen van een nieuwe knie- of heupprothese is intensief. Er zijn verschillende zorgverleners bij betrokken. Naast de orthopedisch chirurg spelen ook de orthopedisch consulenten, verpleegkundig specialisten en fysiotherapeuten een grote rol in de behandeling. Voor patiënten betekent dit veel verschillende afspraken en veel informatie in korte tijd. Het doel van de Rijnstate Zorgapp is om de juiste informatie op het juiste moment te geven. U bent daardoor beter op de hoogte, meer betrokken bij uw zorg en beter voorbereid op uw afspraken in het ziekenhuis.

Wat moet u regelen voor de operatie?

Vóór het gesprek met de consulent krijgt u al informatie om over na te denken zoals: Hoe regel ik het straks thuis? En welke hulpmiddelen moet ik alvast in huis halen voor na de operatie? De dag voor de operatie krijgt u een melding via de app dat u nuchter moet zijn. Dit verkleint de kans dat we operaties moeten verplaatsen omdat patiënten kort voor opname nog iets gegeten hebben. Ook staan in de app filmpjes van onder andere de verschillende operatiemethoden, de neuskweek en oefeningen voor fysiotherapie.

Rijnstate zorgapp

Meer behandelingen in de app

Behalve orthopedie starten binnenkort ook mammacare en maag-, darm- en leverziekten met de Rijnstate Zorgapp. In de app staan dan ook de trajecten voor de behandeling van borstkanker en de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. We verwachten dat daarna nog vele behandelingen en specialismen volgen.

Wilt u de app bekijken?

Op onze webpagina over de zorgapp vindt u een simulator. Deze is het beste te bekijken in de browsers Chrome, Safari, Firefox, Opera en in tabletbrowsers.

Wilt u de app downloaden?

  • Ga naar de App Store of Google Play, zoek naar: ‘Rijnstate Zorgapp’ en kies 'download' of ‘installeren’.
  • Open de app, selecteer het specialisme orthopedie en kies uw behandeling. U kunt meteen uw operatiedatum invullen. Daarna drukt u op ‘Start’ en alle belangrijke informatie is direct zichtbaar op uw persoonlijke tijdlijn.
  • U kunt uw operatiedatum ook later invullen of aanpassen. Dat doet u bij ‘Instellingen’, het icoontje rechtsonder in de app. 
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: