Bali Vasculair Centrum

Rijnstate maakt kookboek met restaurants uit de regioHet Rijnstate Vasculair Centrum en het Rijnstate Vriendenfonds hebben samen met restaurants uit Arnhem en omgeving een kookboek gemaakt. De recepten in het kookboek zijn bedoeld om mensen te inspireren om gezonder te eten. Alle opbrengsten van het kookboek gaan naar wetenschappelijk onderzoek van het Rijnstate Vasculair Centrum voor een nog betere behandeling van hart- en vaatziekten. 

Kookboek DOELbewust koken

Annette Visser, manager Rijnstate Vriendenfonds: “De restaurants wilden ontzettend graag meewerken en hebben speciaal voor dit boek een van hun recepten uitgekozen. In het kookboek staan 21 gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en nagerecht. Omdat het ook echt gezonde recepten moeten zijn, zijn ze allemaal gecheckt door Els Burgmeijer, diëtist, psycholoog en eigenaar van praktijk ‘KernGezond’. Het kookboek is gefinancierd met bijdragen van de restaurants, Van Eck & Oosterink, Konica Minolta, Amgen en een aantal vakgroepen van specialisten.” Het boek is voor €17,50 te koop in de winkel van Vermaat in Rijnstate Arnhem en via de website van het Rijnstate Vriendenfonds (www.rijnstatevriendenfonds.nl/kookboek).

Restaurants die hebben meegewerkt aan het kookboek:

Anne & Max, Broodhuis Lokaliteit, Brasserie Veluwezoom, Dries en Co, Brasserie De Boerderij, Slaatje-Bla, Stan & Co, Landgoed Groot Warnsborn, Koetshuis Rhederoord, Dudok, Stadvilla Sonsbeek, Enig Alternatief, Brunello, De Staat, Brasserie La Maison, The Hunting Lodge, Van der Valk Hotel Duiven en De Watermolen.

Hart- en vaatziekten

Op dit moment hebben 1,4 miljoen mensen hart- en vaatziekten. Ongeveer 2,4 miljoen mensen hebben een te hoge bloeddruk. Door vergrijzing en een ongezonde leefstijl nemen deze aantallen in de toekomst alleen maar toe. Claudia de Swart, manager Rijnstate Vasculair Centrum: “Niet roken, regelmatig bewegen en gezond eten kan de kans op verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol en overgewicht verkleinen. En daarmee dus ook het risico op hart- en vaatziekten. Met dit kookboek kunnen we bijdragen aan een gezondere leefstijl én kunnen we meer onderzoek doen.”

Rijnstate Vasculair Centrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Cardiologen, neurologen, vaatchirurgen, internisten en interventieradiologen werken in dit centrum samen aan de behandeling van deze patiënten. Het accent van de behandeling ligt op het verlagen van de risicofactoren en het beïnvloeden van de leefstijl.

Wetenschappelijk onderzoek

De medisch specialisten van het vasculair centrum doen wetenschappelijk onderzoek naar nog betere behandeling van hart- een vaatziekten. Er lopen inmiddels zo’n 100 verschillende onderzoeken. Zo heeft Rijnstate samen met andere ziekenhuizen in Nederland onderzoek gedaan naar een nieuwe behandeling van een beroerte.  Dit onderzoek heeft laten zien dat het herstel van patiënten verbetert als het bloedstolsel via de lies uit de slagader in de hersenen wordt gehaald. Een ander voorbeeld is het onderzoek naar een nieuwe behandeling van etalagebenen (vernauwing in de bloedvaten in de benen). Uit dit onderzoek bleek dat de nieuwe behandeling niet alleen leidde tot een sneller herstel, maar ook dat er minder problemen ontstonden met de wond  dan bij de oude standaard behandeling.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: