Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate ontvangt roze lintje voor borstkankerzorgRijnstate heeft op 6 juli een roze lintje ontvangen voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten.

Dit betreft criteria als minimaal 100 operaties per jaar bij nieuwe borstkankerpatiënten en het betrekken van de patiënt bij de behandelopties.

Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.


A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Op het gebied van oncologie werkt Rijnstate, onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum, samen met Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie Gelderse ziekenhuizen ontvingen donderdag 6 juli alle drie de erkenning van BVN en voldoen daarmee aan alle verplichte criteria die de BVN heeft opgesteld.

De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg. De A.R.T.Z.-ziekenhuizen behandelen gezamenlijk per jaar zo’n 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste appartuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook het realiseren van eendagsdiagnostiek voor patiënten met een verdenking op borstkanker. Dit betekent dat patiënten met een vermoeden van borstkanker op alle drie de A.R.T.Z.-locaties binnen één dag duidelijkheid krijgen over de aard van de afwijking. Hierdoor blijft onzekerheid tot een minimum beperkt.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: