Behandelingen
Patiënt en radiodiagnostisch laborant bij CT-apparaat

Vaatonderzoek

Voor de behandelingen van bloedvaten overleggen wij met de vaatchirurgen om voor u de best passende behandeling van uw klachten te realiseren. Sommige afwijkingen aan de bloedvaten kunnen op de afdeling Radiologie behandeld worden. Dit gebeurt nadat het onderzoek naar uw bloedvaten heeft plaatsgevonden. Meestal hoeft u voor de behandeling niet opnieuw geprikt te worden.

Dotteren

Bij het dotteren wordt meestal via een bloedvat in de lies een dotterballonnetje ingebracht die ter plaatse van de vernauwing wordt opgeblazen, waardoor uw bloedvat opgerekt wordt en de vernauwing verdwijnt. Als dotteren niet voldoende is, kan er een stent geplaatst worden. Dit is een dun metalen buisje dat op de plaats van de vernauwing wordt achtergelaten.

Embolisatie

Een andere behandeling is embolisatie. Bij een embolisatie wordt een bloedvat afgesloten om bloedingen te verhelpen of te voorkomen. Afsluiten kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door speciale korreltjes in te brengen of een soort spiraaltje te plaatsen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: