Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Mevr. C. Meeuwis

Radioloog
Het vak radiologie is een boeiend vak en als radioloog speel je een centrale rol bij de beeldvormende diagnostiek en vele interventies. Het is een zeer dynamisch vak en door de nieuwe ontwikkelingen heeft er een grote verschuiving plaats gevonden naar functionele onderzoeken. Met name in de mammaradiologie, maar ook bij de musculoskeletale echografie is het contact met patiënten erg belangrijk, wat dit werk ook zo leuk en veelzijdig maakt.

Opleiding en werkervaring

C. Meeuwis werkt als radioloog in Rijnstate sinds 2011. Zij is werkzaam op de locaties Arnhem, Velp en Zevenaar. Haar opleiding heeft zij doorlopen in het Rijnstate van 2007 tot en met 2010, in het Radboudumc en in de Maartenskliniek te Nijmegen van 2010 tot en met 2011. In 2005 startte ze haar promotieonderzoek op het gebied van borstkanker en MRI aan het UMC Utrecht. Een paar jaar later vervolgde ze haar onderzoek bij het Radboudumc, waarna zij in september 2011 promoveerde met als titel van haar proefschrift: 'Computer aided detection and guided breast biopsies using 3 tesla MRI'. Sinds 2015 is zij lid van de werkgroep 'richtlijn mammacarcinoom' bij het IKNL.

Speciale aandachtsgebieden

  • Mammadiagnostiek
  • Musculoskeletaleradiologie
  • Thoraxradiologie

Nevenactiviteiten

  • Sectiehoofd mammaradiologie
  • Voorzitter van de Lokale Haalbaarheid Commissie (LHC)

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR)
  • European Society of Radiology (ESR)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: