Behandelingen
Patiënt en radiodiagnostisch laborant bij CT-apparaat

Botoxinjectie bij ongecontroleerd kwijlen

Wat is een botoxinjectie?

Botox is een eiwit. Na injectie voorkomt dit eiwit de prikkeloverdracht tussen zenuwvezeltjes en uw speekselklier. Omdat er geen signalen meer naar de spier gaan, ontstaat een verlamming of verslapping, waardoor er minder speeksel wordt gemaakt. Het effect is na twee tot die dagen zichtbaar en houdt ongeveer twee tot drie maanden aan. Daarna is de functie van de zenuw hersteld, omdat er nieuwe takjes uitgroeien naar de spier, die weer normaal functioneren.

Verloop van het onderzoek

Het onderzoek kan worden gedaan in rugligging of zittend. Eerst wordt met behulp van een echoapparaat de plaats bepaald waar de radioloog gaat prikken. Op de plaats van de prikplek wordt de huid schoongemaakt. De radioloog dient de Botox met een speciale naald toe. Daarna wordt het wondje afgedekt met een pleister. Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Nazorg

Als u na de injectie klachten krijgt die verband kunnen hebben met de injectie, neemt u contact op met uw behandelend arts.

Lees de informatie vooraf goed door

Als u bij ons een afspraak heeft gemaakt voor een botoxinjectie, ontvangt u uitgebreide schriftelijke informatie thuis. Lees deze goed door in verband met de specifieke voorbereiding en nazorg. Ook de bijwerkingen en risico’s worden hierin toegelicht.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: