Behandelingen
Patiënt en radiodiagnostisch laborant bij CT-apparaat

Behandeling van chronische gewrichtsontstekingen

Bij gewrichtsklachten die het gevolg zijn van een (chronische) ontsteking kan een radioactieve stof in het gewricht worden gespoten, waardoor de pijnklachten verminderen of zelfs geheel kunnen verdwijnen. Het toedienen van de stof gebeurt meestal onder doorlichting. Bij een injectie in uw knie of enkel wordt u 24 tot 48 uur opgenomen op de verpleegafdeling, waar u bedrust moet houden. Uw gewricht krijgt dan rust en de radioactieve stof kan zijn werk doen. Bij een injectie in de elleboog of pols mag u na de injectie naar huis en moet u thuis het gewricht rust geven in een mitella.

Voorbereiding en nazorg

Als u wordt uitgenodigd voor een nucleair geneeskundige behandeling, ontvangt u van ons schriftelijke informatie waarin we uitleggen hoe het onderzoek wordt uitgevoerd en welke voorbereiding of nazorg eventueel nodig is. Ook wordt in deze informatie uitgelegd welke eventuele risico's er zijn.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: