Voor kids
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Een afspraak bij de dokter

De kinderpoli

Als je ergens last van hebt of je een beetje ziek bent, ga je meestal eerst naar je huisarts. Als je huisarts je niet verder kan helpen, ga je naar de Kinderpoli in het ziekenhuis. 

Ko de giraf

Even wachten

Als je bij de dokter op bezoek gaat, moet je meestal even wachten op je beurt, want er zijn ook andere kinderen die naar de dokter gaan. In de wachtruimte kun je even lekker rustig zitten of misschien wil je wel met het speelgoed spelen.

Praten met de dokter

Je kunt thuis al nadenken over wat je aan de dokter wilt vragen. Praat er ook alvast over met je papa of mama. Als je in het ziekenhuis aan de beurt bent, mag je samen met je papa en mama naar de dokter toe. De dokter vraagt dan aan je waar je last van hebt. Misschien kun je het ook even aanwijzen. Zo probeert de dokter erachter te komen wat er met je aan de hand is. Je mag altijd vragen stellen aan de dokter als je iets niet begrijpt.

Op deze website vind je vragen die je aan de dokter kunt stellen

Het onderzoek

Na het gesprekje met de dokter kan het gebeuren dat hij je gaat onderzoeken. Je mag dan even zitten of liggen op een speciale bank. Vaak kijkt de dokter naar je oren en je keel. Ook luistert hij naar je hart. Dat kan even koud aanvoelen, dus schrik niet.

Klaar!

Als het onderzoek voorbij is, mag je meestal weer naar huis. Misschien heb je van de dokter medicijnen gekregen om beter te worden of moet je nog een keertje terugkomen. Dan wil hij graag weer horen en zien hoe het met je gaat. Het kan ook zijn dat de dokter vindt dat je in het ziekenhuis moet blijven. Je gaat dan voor één of meer dagen logeren in het ziekenhuis, op de afdeling Kinderen/ Jongeren. Het kan zijn dat je meteen moet blijven of dat je na een paar dagen terug komt.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: