Dagbehandeling Kinderen en Jongeren
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Voorlichting in het ziekenhuis

In Rijnstate Arnhem kan je kind voorbereid worden op een operatie, ingreep of onderzoek door één van de medisch pedagogisch zorgverleners. Dit is een goede aanvulling op de voorbereiding die je thuis al kunt geven. Je kind krijgt tijdens deze voorlichting een film of foto`s te zien, er worden materialen bekeken waarmee geoefend kan worden en handelingen die tijdens de opname voorkomen worden uitgelegd. Ook is er de mogelijkheid om de afdeling te bekijken, zodat jij en je kind weten waar hij opgenomen wordt.

Hebben jullie hier belangstelling voor? Dan kun je een afspraak maken met een medisch pedagogisch zorgverlener (MPZ). Het telefoonnummer vind je bij Adressen en telefoonnummers.

Als je kind wordt opgenomen voor een KNO-ingreep, krijg je op de polikliniek KNO de dvd ‘Maud en Ko’. Dit is een voorlichtingsfilm die je samen met je kind kunt kijken ter voorbereiding op de opname. Deze film is ook hier te bekijken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: