Kindergeneeskunde / Kindercentrum
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Over Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde is een specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van patiënten in de leeftijd van nul tot ongeveer 18 jaar. De kinderarts behandelt niet alleen kinderen die een ziekte of aandoening hebben. Ook kinderen bij wie de normale ontwikkeling of groei verstoord is of verstoord dreigt te raken, worden onderzocht en behandeld door de kinderarts. 

Behalve kinderen worden ook ouders en verzorgers begeleid door de kinderarts. Kindergeneeskunde maakt deel uit van ons Centrum voor Vrouw en Kind.

Speciale units

De eerste afspraak met de kinderarts vindt meestal plaats op de polikliniek Kindergeneeskunde. Dat kan op onze locatie in Arnhem, Elst of Zevenaar. Moet uw kind naar aanleiding van zijn klachten worden opgenomen? Dan gaat hij naar de afdeling Kinderen/ Jongeren of de Dagbehandeling Kinderen/Jongeren in Arnhem. 

Informatie voor uw kind

Moet uw kind binnenkort naar het ziekenhuis? Kijk dan eens samen met uw kind op onze speciale pagina's voor kids. Hierop staat informatie over onze polikliniek, onze verpleegafdelingen en onze medewerkers die uw kind helpen beter te worden.

Op deze manier weet uw kind een beetje wat hem te wachten staat en is het bezoek aan het ziekenhuis misschien iets minder spannend.

Ko de giraf

Zorg voor borstvoeding

De afdeling Kinderen/Jongeren beschikt over het internationaal erkende certificaat ‘Zorg voor borstvoeding’. Dit betekent dat de afdeling de vuistregels van de WHO en UNICEF volgt voor het welslagen van borstvoeding.

Dagplanner voor zieke kinderen

Een ziekenhuisopname is voor een kind heel spannend. Als je beter weet wat er gaat gebeuren, geeft dat meer rust. Heel graag bieden wij meer duidelijkheid voor zieke kinderen en hun ouders met een eigen planbord. Het Rijnstate Vriendenfonds heeft dit gerealiseerd.

Logo Rijnstate Vriendenfonds

Cursus EHBO bij baby's en kinderen

Ieder jaar belanden er duizenden kinderen op de Spoedeisende Hulp door ongelukken die in en rondom het huis gebeuren. Als ouder kunt u eerste hulp aan uw kindje verlenen en erger letsel voorkomen. Wilt u weten hoe u dit het beste kunt doen? Livis biedt verschillende cursussen aan.

Hart voor het speelterras

Het Rijnstate Vriendenfonds wil een speelterras realiseren voor het Kindercentrum. De namen van donateurs worden vereeuwigd in een uniek kunstwerk in de vorm van een hart op de wand. 

Bekijk hoe u kunt helpen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: