Dagbehandeling Kinderen en Jongeren
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Ontslag

Het tijdstip van naar huis gaan gaat in overleg met de behandelend arts en hangt af van de toestand van je kind. De verpleegkundige beoordeelt dit laatste. Een enkele keer komt het voor dat een patiëntje toch een nacht moet blijven, bijvoorbeeld bij koorts. Je kind verblijft dan op Afdeling Kinderen/Jongeren. Een van de ouders kan dan bij het kind overnachten.

In een ontslaggesprek met de verpleegkundige krijg je informatie over voeding, medicijnen, pijnbestrijding en een eventuele vervolgbehandeling. In dit gesprek komt ook aan de orde wat je thuis kunt verwachten en waar je op moet letten. Het is niet altijd noodzakelijk dat een arts je kind voor het vertrek nog ziet. Wil je graag een arts spreken voor jullie naar huis gaan, dan kun je dit aangeven bij de verpleegkundige. In sommige gevallen krijg je een afspraak mee naar huis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: