Bevallen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De bevalling

De bevalling is waarschijnlijk begonnen wanneer de baarmoeder gedurende één uur om de vijf minuten of vaker, een halve tot een hele minuut, hard en pijnlijk wordt. Vaak gaat dit gepaard met wat slijmerige, soms wat bloederige afscheiding. Dit heet 'tekenen' en kan ook gebeuren als de baarmoederactiviteit nog onregelmatig is. Het is het gevolg van beginnende ontsluiting van de baarmoedermond.

Bent u bij uw eigen verloskundige onder controle, dan neemt u contact op met uw eigen verloskundige. Als u onder controle van een gynaecoloog in ons ziekenhuis bent, dan neemt u contact op met de verloskamer:

  • bij regelmatige weeën en/of ‘tekenen’;
  • bij vochtverlies met of zonder weeën;
  • bij vaginaal bloedverlies;
  • als u twijfelt of ongerust bent.

U hoeft nooit bang te zijn dat u voor niets belt of komt. Als u wilt komen, belt u dan in ieder geval van tevoren even op. De verloskamers van Rijnstate Arnhem zijn overdag bereikbaar via de hoofdingang en bij spoed via de spoedeisende hulp. ’s Avonds en ’s nachts is de hoofdingang gesloten en kunt u gebruik maken van de ingang bij de spoedeisende hulp.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: