Geboortezorg
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verloskunde

Het team

Op de afdeling werken kraamverzorgende, obstetrieverpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen en algemeen verpleegkundigen. De kraamverzorgende heeft kennis van de zorg voor de gezonde kraamvrouw en pasgeborene. De obstetrieverpleegkundige is gespecialiseerd in de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Een kinderverpleegkundige is gespecialiseerd in de zorg voor de zieke pasgeborene en de neonatologieverpleegkundige heeft kennis van de ernstig zieke pasgeborene.

Gynaecologen en verloskundigen
Op de afdeling werken gynaecologen en klinisch verloskundigen. Dit zijn verloskundigen die werkzaam zijn in het ziekenhuis. Ook zijn er arts assistenten werkzaam op de afdeling. Tijdens uw opname heeft u vooral contact met verloskundigen en arts-assistenten. Indien nodig ziet u ook de gynaecoloog.

Kinderartsen
Als het nodig, is behandelt de kinderarts uw baby. Het kindergeneeskundig team bestaat uit neonatologen, kinderartsen, arts-assistenten en verpleegkundig specialist. Zij zijn verantwoordelijk voor de medische zorg van uw baby.

Lactatiekundigen
Op de afdeling werken ook lactatiekundigen. Zij kunnen u helpen met vragen over borstvoeding en geven u de begeleiding die u nodig heeft.

Overige medewerkers
Daarnaast kunt u op de afdeling nog andere medewerkers tegenkomen zoals service-assistenten, schoonmaakpersoneel, laboranten, fysiotherapie, logopedie en maatschappelijk werkers.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: