Bevallen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Praktische informatie

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

Tijdens de bevalling, met name de laatste periode, kan knellende kleding ongemakkelijk zijn. Het is warm op de verloskamer. Een gemakkelijk zittend T-shirt of katoenen nachthemd draagt het prettigst.

Verder is het verstandig mee te nemen:

  • schoon nachtgoed en extra ondergoed voor na de bevalling;
  • badjas en pantoffels;
  • steungevende (voedings-) BH;
  • toiletartikelen;
  • kleding voor u en de baby en mutsje voor de baby;
  • iets om te ontspannen, denk daarbij aan tijdschriften of muziek die u graag hoort;
  • uw afsprakenkaart, zorgverzekeringspapieren;
  • fototoestel en/of videocamera;
  • bidon of leeg (klein) limonadeflesje om uzelf na het plassen schoon te spoelen met water.

Aangifte van uw kind

De geboorte van uw kind moet u binnen drie dagen aangeven bij de burgerlijke stand van de gemeente Arnhem. De dag van de geboorte zelf telt hierbij niet mee. Indien de laatste dag in het weekend of op een feestdag valt, kunt u aangifte op de eerstvolgende werkdag doen. De vader of de moeder doet persoonlijk aangifte. Als dit door omstandigheden niet kan, doet iemand anders die bij de geboorte aanwezig is geweest aangifte. Degene die aangifte doet moet zich kunnen legitimeren. Om aangifte te doen van uw kind maakt u een afspraak via de website van de gemeente Arnhem.

Informeer ook uw zorgverzekeraar over de geboorte van uw kind.

Aangifte van uw overleden kindje

Voor het bijschrijven van de geboorte van uw overleden kindje bij de gemeente is een artsenverklaring nodig. U kunt deze bij ons aanvragen. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar poligynaecologie@rijnstate.nl.

onder vermelding van uw naam, geboortedatum, patiëntnummer, en de geboortedatum van uw kindje. Let op: de arts kan alleen een verklaring maken als wij uw dossier nog hebben. Was uw laatste bezoek aan ons ziekenhuis meer dan 20 jaar geleden, dan is uw dossier vernietigd (volgens de wettelijke richtlijnen). 

De artsenverklaring wordt door ons gemaakt en u kunt deze ophalen bij de poli Gynaecologie. We vragen u om een identiteitsbewijs te tonen als u de verklaring komt ophalen.

Kosten bevallen in het ziekenhuis

Aan een bevalling in het ziekenhuis zijn altijd kosten verbonden. Het grootste deel wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informatie krijgen over de kosten en vergoedingen rond een bevalling. Informeer uw zorgverzekeraar over de geboorte van uw kind.

Parkeren

Bij Rijnstate Arnhem kunt u uw auto betaald parkeren. Lees meer over parkeren en tarieven.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!