Bevallen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verloskamers

Rijnstate heeft in Arnhem elf verloskamers. In ons nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind zijn alle verloskamers gemoderniseerd. In 2021 zijn de nieuwe verloskamers in gebruik genomen. Alle verloskamers in het nieuwe Centrum hebben de beschikking over een bad. Drie verloskamers hebben een speciaal bevalbad.

Elke verloskamer heeft een eigen douche/toiletruimte en een ligbad. Het kan heel prettig zijn om de weeën tijdens de ontsluitingsfase op te vangen in bad of onder de douche. Elke verloskamer is uitgerust met de nodige apparatuur. Deze is op sommige kamers 'verstopt' achter een wand achter het bed, om een rustige sfeer te creëren. Bij een bevalling die normaal verloopt en geen medische apparatuur nodig is, kan de wand dicht blijven. Op elke verloskamer staat een relaxstoel voor de partner.

Drie van de elf verloskamers zijn uitgerust met een speciaal beval-bad. In dit filmpje zie je een verloskamer met zo'n beval-bad. 

Nieuwe verloskamer Een verloskamer met een douche en ligbad.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!