Samenwerking
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Eerstelijns verloskundigen

Elke vrouw die dat wil, kan bevallen in het ziekenhuis. Soms moet u in het ziekenhuis bevallen, bijvoorbeeld omdat u een tweeling verwacht of omdat uw kindje in een stuit ligt. Wij noemen dat bevallen op medische indicatie.

Het kan ook zo zijn dat u zelf graag wilt bevallen in het ziekenhuis, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Ook dan biedt Rijnstate u een veilige en fijne plek om te bevallen. De verloskundige begeleidt dan de bevalling in ons ziekenhuis, maar heeft mogelijkheid om snel en laagdrempelig consult van gynaecoloog te vragen of over te dragen indien nodig.

Rijnstate heeft een nieuwe samenwerking met verloskundigen in de regio. Binnen dit samenwerkingsverband is er zeer regelmatig overleg en zijn er goede afspraken over protocollen en zorgverlening. Ook wordt er gezamenlijk geoefend op calamiteiten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: