Kraambed
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Gezinskamers

 

Op de gezinskamer zijn alle voorzieningen voor u en uw baby aanwezig. Er is naast een eigen badkamer extra ruimte op de kamer voor een wiegje of couveuse en er zijn voorzieningen om uw baby te verzorgen en te baden. Uw partner kan blijven slapen op de bedbank die u in de avond kunt uitklappen. 

In uw kast is een koelkast aanwezig. Hier kunt u uw meegebrachte voedingsmiddelen bewaren. Op de door u meegebrachte etenswaren graag een datum noteren en attent zijn op de vervaldatum. Ook kunt u hier de voeding voor uw baby neerzetten. In uw kast is een kluisje waarin u uw waardevolle spullen kunt opbergen.

Zorgverzekering

Indien u als moeder bent opgenomen voor zorg door de specialist, dan zijn alle zorg en faciliteiten geregeld. Zodra u als moeder niet meer onder de zorg van de specialist valt, bent u niet meer opgenomen in het ziekenhuis. Als uw baby ziek is en op de afdeling opgenomen moet blijven, mogen jullie als gezin zolang als nodig samen blijven op de gezinskamer. Gedurende de eerste  28 dagen na de bevalling wordt u als moeder opgenomen onder de opnametype ‘gezonde moeder’. Dit opnametype valt onder de basisverzekering, u bent hiervoor verzekerd. Er wordt echter wel aanspraak gemaakt op uw eigen risico. Als uw eigen risico nog niet verbruikt is, wordt dit aangesproken. Mogelijk heeft u een aanvullende verzekering waarbij er meer kosten worden vergoed. We adviseren u om dit bij uw eigen zorgverzekering na te vragen.

De zorg die wij bieden tijdens periode opname “gezonde moeder” bestaat uit:

  • De kinderarts is behandelend specialist voor jullie baby
  • De verpleegkundige verzorgt de opname van uw baby en zorgt samen met u en uw partner voor jullie baby.
  • De verpleegkundige, kraamverzorgende zijn er voor de zorg voor u in het kraambed tot en met de 8e dag.
  • Uw partner kan blijven slapen op de kamer op een bedbank.
  • Alle maaltijden worden voor u verzorgd. Uw partner kan tegen betaling een ontbijt, lunch of diner bestellen.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!