Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Geboortezorg

Welkom op de afdeling Geboortezorg. De afdeling Geboortezorg vindt u op de eerste etage van het ziekenhuis, routenummer 77. De afdeling heeft allemaal gezinskamers waar jullie als gezin samen verblijven. Op de kamer zijn alle voorzieningen voor u en uw baby aanwezig. Er is naast een eigen badkamer extra ruimte op de kamer voor een wiegje of couveuse en er zijn voorzieningen om uw baby te verzorgen en te baden. Uw partner kan blijven slapen op de bedbank die u in de avond kunt uitklappen.

De afdeling Geboortezorg is onderdeel van het Centrum voor Vrouw en Kind. Bekijk in het filmpje hiernaast een rondleiding door het centrum, inclusief de afdeling Geboortezorg.

Meer informatie over uw verblijf op de afdeling Geboortezorg vindt u hier.

Gezinsgerichte zorg 

Moeder en baby kunnen dag en nacht bij elkaar zijn op een gezinskamer als zorg nodig is voor een van beide of voor allebei. 

Het contact tussen ouders en baby is belangrijk. Zowel voor de ontwikkeling en groei van uw baby als voor het opbouwen van een band met elkaar. Door samen voor uw baby te zorgen willen we het verblijf in het ziekenhuis zoveel mogelijk op thuis laten lijken. Ruimte voor rust, maar ook om samen te zijn met uw gezin. Belangrijk daarbij is dat we u en uw partner betrekken in de zorg (net als thuis). Denk bijvoorbeeld aan het verschonen, wassen en voeden van uw baby. U raakt op deze manier snel vertrouwd met uw baby en leert uw baby kennen. De verpleegkundige of verzorgende kan ondersteunen waar dat nodig is. We noemen dit gezinsgerichte zorg.

Weten waar je terecht komt als je in Rijnstate bevalt? Nieuwsgierig hoe onze verloskamers en gezinskamers eruit zien? Bekijk hier onze filmpjes.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: