Verbeteren en toetsen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Laatste informatie over het coronavirus

Dossieronderzoek (Necrologiecommissie)

De Necrologiecommissie van Rijnstate analyseert en onderzoekt systematisch dossiers van overleden patiënten. De commissie bekijkt of er aanwijzingen zijn voor onbedoelde gebeurtenissen tijdens de behandeling en verleende zorg. Op die manier wil Rijnstate de kwaliteit van zorg verbeteren. De resultaten van de analyses worden teruggekoppeld aan de behandelaren en zorgverleners om ervan te leren en de zorg verder te verbeteren waar dat mogelijk is.

Wat kan er beter?

De commissie heeft de analyses van de afgelopen jaren bekeken. Wat kan er beter?

  • Soms is het dossier door medisch specialisten en verpleegkundigen niet volledig ingevuld. Het doel is om alles in te laten vullen;
  • Bij patiënten met complexe infecties is het belangrijk om het antibioticabeleid met alle betrokken specialismen te bespreken;
  • Het moet duidelijk zijn voor de patiënt, zijn familie en alle zorgverleners wie hoofdbehandelaar is. Dit is vooral nodig als meerdere specialismen een patiënt behandelen.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: