Keurmerken
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Keurmerken voor onze zorg algemeen

Qualicor Europe-accreditatie

In februari 2024 heeft Qualicor Europe een audit uitgevoerd op het gebied van informatiebeveiliging, conform de normen van NEN 7510-1:2017 voor informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. Naar aanleiding van deze audit heeft Qualicor Europe onze zorgorganisatie gecertificeerd voor informatiebeveiliging.

 

 

Dit certificaat bevestigd dat wij ervoor zorgen dat alle informatie, inclusief patiëntgegevens, veilig wordt beheerd en dat wij de continuïteit van zorg waarborgen. De geldigheid van deze certificering is vijf jaar. Binnen deze periode zullen er meerdere interne en externe audits worden uitgevoerd, om de informatiebeveiliging in Rijnstate te blijven monitoren.

NEN 8009 - VMS

Het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) van Rijnstate is met ingang van mei 2022 NEN 8009-geaccrediteerd door Qualicor Europe. Hiermee voldoet Rijnstate aantoonbaar aan de eisen zoals die in de NEN 8009 worden gesteld.

Het VMS vormt het systeem waarmee ziekenhuizen voortdurend risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren, en beleid vastleggen, evalueren en aanpassen. Het VMS is onderverdeeld in dertien thema's, zoals risicobewustzijn van medewerkers, risico’s bij veranderingen en monitoren.

Meer informatie vindt u bij VMS zorg.

VMS

BIG-registratie

Wij vinden het belangrijk dat bij Rijnstate alleen zorgverleners werken die een BIG-registratie hebben. Dit houdt in dat zij aantoonbaar voldoen aan de eisen die gelden voor hun basisberoep. Daarom checken we bij alle (nieuwe) medewerkers in de zorg het BIG-register. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener.

Bekijk het BIG-register

STZ-Certificering

Onze locatie in Arnhem behoort tot de 28 grote opleidende ziekenhuizen in Nederland die hooggespecialiseerde medische zorg verlenen. Deze ziekenhuizen werken samen binnen de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). DE STZ-ziekenhuizen houden zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van topklinische zorg, medisch specialistische opleidingen, onderwijs, onderzoek en innovatie.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: