Keurmerken
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Keurmerken voor onze zorg algemeen

Qualicor Europe-accreditatie

In mei 2022 heeft de overbruggingsaudit en de eerste sequentiële audit in Rijnstate plaatsgevonden. Het instituut voor ziekenhuisaccreditatie Qualicor Europe heeft ons ziekenhuis wederom geaccrediteerd.

 

 

Deze accreditatie is hét keurmerk voor een adequate en veilige (zorg)organisatie en is vijf jaar geldig. Binnen die vijf jaar worden nog twee sequentiële audits uitgevoerd waarmee het continu verbeteren wordt geborgd. De toetsing gebeurt door kwaliteitsdeskundigen en vakmensen uit de zorg. Zij hebben het kwaliteitscertificaat voor al onze locaties in Arnhem, Zevenaar en Velp toegekend. Ook Vitalys, de kliniek voor behandeling van overgewicht, is door Qualicor Europe geaccrediteerd.

Daarnaast hebben ze ons veiligheidsmanagementsysteem op basis van de NEN 8009:2018 getoetst en is gebleken dat Rijnstate daaraan voldoet.

NEN 8009 - VMS

Het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) van Rijnstate is met ingang van mei 2022 NEN 8009-geaccrediteerd door Qualicor Europe. Hiermee voldoet Rijnstate aantoonbaar aan de eisen zoals die in de NEN 8009 worden gesteld.

Het VMS vormt het systeem waarmee ziekenhuizen voortdurend risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren, en beleid vastleggen, evalueren en aanpassen. Het VMS is onderverdeeld in dertien thema's, zoals risicobewustzijn van medewerkers, risico’s bij veranderingen en monitoren.

Meer informatie vindt u bij VMS zorg.

VMS

BIG-registratie

Wij vinden het belangrijk dat bij Rijnstate alleen zorgverleners werken die een BIG-registratie hebben. Dit houdt in dat zij aantoonbaar voldoen aan de eisen die gelden voor hun basisberoep. Daarom checken we bij alle (nieuwe) medewerkers in de zorg het BIG-register. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener.

Bekijk het BIG-register

STZ-Certificering

Onze locatie in Arnhem behoort tot de 28 grote opleidende ziekenhuizen in Nederland die hooggespecialiseerde medische zorg verlenen. Deze ziekenhuizen werken samen binnen de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). DE STZ-ziekenhuizen houden zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van topklinische zorg, medisch specialistische opleidingen, onderwijs, onderzoek en innovatie.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: