Keurmerken
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Keurmerken voor onze zorg per aandoening

Pluim Freya

Rijnstate heeft een Pluim ontvangen van Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. We kregen de Pluim omdat we voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld, zoals een gescheiden wachtruimte, openstelling in het weekend en psychosociale ondersteuning.

Lees meer op de website van Freya

Witte lijst cardiologie van de NVVC

Rijnstate voldoet aan de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) criteria rondom PCI-procedures en ICD-implantaties, inclusief de follow-up. De NVVC publiceert ‘witte lijsten’ van cardiologische centra die aan deze criteria voldoen.

Lees meer op de website van de NVVC

Goede palliatieve zorg bij kanker

Rijnstate heeft voor de tweede keer een prestigieuze award ontvangen van de European Society for Medical Oncology (ESMO). De award, die geldt als accreditatie, is een speciale erkenning voor kankercentra met geïntegreerde oncologische en palliatieve zorg van een hoog niveau.

Om in aanmerking te komen voor een ESMO-accreditatie moet een ziekenhuis voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Voorbeelden daarvan zijn een doorlopend (na)scholingsprogramma voor palliatieve zorg bij oncologische patiënten en wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het gebied van palliatieve zorg.

Meer weten?

Lees meer over palliatieve zorg.

EARL FDG PET/CT accreditatie

Rijnstate ontving in 2020 de EARL FDG PET/CT accreditatie. EARL is in het leven groepen door de EANM (European Association of Nuclear Medicine) om tot een standaardisering te komen tussen de verschillende ziekenhuizen (in Europa). Bij clinical (multi centre) trials, waarbij gebruik wordt gemaakt van PET/CT, was het lastig vergelijken tussen de verschillende fabrikanten van PET/CT systemen. Door de EARL accreditatie kan dit nu wel goed gebeuren.

Dankzij deze accreditatie kan men voor wetenschappelijke studies beter en sneller aan grotere groepen data komen. Hierdoor leveren resultaten meer statistieken en kan er sneller met de data gewerkt worden.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: