Specialismen
2 specialisten in gesprek

Anesthesiologie

De Anesthesiologie houdt zich bezig met het geven van anesthesie aan patiënten die een operatie of een pijnlijk, belastend onderzoek moeten ondergaan. Een anesthesioloog richt zich op de narcose of plaatselijke verdoving voor en tijdens een ingreep. De anesthesioloog is tevens betrokken bij de zorg voor patiënten tijdens en na een operatie. Goede pijnbestrijding is hier een onderdeel van. Ook kan er bij bepaalde onderzoeken en behandelingen gekozen worden voor sedatie. In het Pijncentrum behandelt de anesthesioloog patiënten met chronische pijnklachten en pijnklachten als gevolg van kanker.

Preoperatieve Screening

Voordat u geopereerd wordt, heeft u een afspraak op de Preoperatieve Screening, waar u onder andere een afspraak heeft met de anesthesioloog om samen te bepalen wat tijdens de operatie de meest geschikte vorm van verdoven is. Lees meer op de pagina Ik word opgenomen of in de folder Voorbereiding op een opname in het ziekenhuis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: