Ondersteunende en palliatieve zorg
Verpleegkundige en patient
Laatste informatie over het coronavirus

Onderzoek en onderwijs

In het Centrum voor Ondersteunende & Palliatieve Zorg (COPZ) vindt structureel wetenschappelijk onderzoek plaats. Dit onderzoek is belangrijk om de patiëntenzorg te verbeteren, te vernieuwen en onze deskundigheid op het gebied van palliatieve zorg te behouden en uit te breiden. Wij doen daarom ook mee met nationale onderzoeksprojecten.

Lees meer over ons wetenschappelijk onderzoek en speerpunten in onderzoek

Onderwijs en opleiding

Rijnstate investeert al jaren in onderwijs voor artsen en verpleegkundigen op het gebied van palliatieve zorg. Zo zijn we in 2008 met hulp van een legaat van oud-patiënte Gonnie Waaijer begonnen met het Gonnie Waaijer Onderwijscurriculum. Dit is een leerplan ter bevordering van kennis en vaardigheden van de palliatieve zorg bij verpleegkundigen en artsen. Ook biedt het Centrum voor Ondersteunende & Palliatieve Zorg een opleidingsplek voor een AIOS met als aandachtsgebied Palliatieve Zorg.

Meer weten?

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: