Ondersteunende en palliatieve zorg
Verpleegkundige en patient

Maak kennis met het team

Naast de verpleegkundig specialisten bestaat het consultteam uit medisch specialisten. Deze artsen zijn allen gespecialiseerd in ondersteunende en palliatieve zorg. Het vaste aanspreekpunt / van het COPZ zijn de verpleegkundig specialisten en consulenten. Zij begeleiden u samen met de artsen uit het team op een warme, persoonlijke en professionele manier. Daarnaast bieden zij u de helpende hand bij het afstemmen van de zorg. Daarbij gelden de kwaliteit van leven en de wensen van u en uw naasten als uitgangspunt.

De verpleegkundig specialisten: 

 • Jolanda van Loenhout
 • Josien Schoo
 • Henriëtte Sterenborg
 • Patrice Tubben
 • Sander Vergouwen
 • Lonneke Kruyen (in opleiding)

De medisch consulenten van het consultteam: 

 • Maurice van der Vorst (internist-oncoloog)
 • Theo van Voorthuizen (internist-oncoloog)
 • Patricia van Mierlo (klinisch geriater)
 • Hansje Vonk (anesthesist/pijnbestrijder)
 • Martin Seesink (anesthesist/pijnbestrijder) 

Andere betrokken zorgprofessionals  

Bij het team zijn verder betrokken: een medisch psycholoog, een geestelijk verzorger, een radiotherapeut van de Radiotherapiegroep Arnhem, een MDL-arts en een verpleegkundig specialist/verpleegkundig palliatieve zorg uit de thuiszorg. Zo nodig worden ook andere hulpverleners betrokken zoals een medisch maatschappelijk werker, een diëtist of een fysiotherapeut.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate waaktas als gebaar van medeleven

Op woensdag 14 april zijn er in Rijnstate ruim 120 waaktassen bij alle verpleegafdelingen verspreid. Als gebaar van medeleven kunnen verpleegkundigen deze waaktas uitreiken aan naasten van iemand die gaat sterven.

Lees meer
Rijnstate start proef: vroeg in gesprek met COPD-patiënten over toekomst

Patiënten met een levensbeperkende ziekte (zoals kanker, COPD, hartfalen of dementie) hebben vaak verwarrende emoties en zorgen over de toekomst. Voor hen en hun naasten is het belangrijk om al in een vroeg stadium wensen en verwachtingen voor de toekomst te bespreken. Rijnstate is daarom gestart met een proef ‘toekomstige zorgplanning’ voor in eerste instantie patiënten met COPD. Dit doen we samen met Onze Huisartsen en een aantal andere zorginstanties in de regio Arnhem. 

Lees meer
Twee specialisten in overleg en kijken naar computerscherm
Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg Rijnstate bestaat 12,5 jaar

Het Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg (COPZ) van Rijnstate bestaat deze week 12,5 jaar. In 2007 was Rijnstate een van de eerste ziekenhuizen in Nederland waar een team palliatieve zorg van start ging. Van een klein begin met één verpleegkundig specialist zijn is het COPZ nu een groot team geworden voor patiënten die weten dat ze niet meer beter worden.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: