Ondersteunende en palliatieve zorg
Verpleegkundige en patient
Laatste informatie over het coronavirus

Maak kennis met het team

Het consultteam

De spil in het Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg zijn de verpleegkundig specialisten. Zij zijn voor u het vaste aanspreekpunt. Zij begeleiden u samen met de artsen uit het team op een warme, persoonlijke en professionele manier. Daarnaast bieden zij u de helpende hand bij het afstemmen van de zorg. Daarbij gelden de kwaliteit van leven en de wensen van u en uw naasten als uitgangspunten.

Andere zorgprofessionals

Naast de verpleegkundig specialisten en een verpleegkundig consulent bestaat het consultteam uit medisch specialisten. Deze artsen zijn allen gespecialiseerd in ondersteunende en palliatieve zorg. Bij het team zijn verder betrokken een medisch psycholoog, geestelijk verzorger, radiotherapeut van de Radiotherapiegroep Arnhem, een hospice-arts en een verpleegkundig specialist palliatieve zorg uit de thuiszorg. Zo nodig worden ook andere hulpverleners betrokken, zoals een medisch maatschappelijk werker, diëtist of fysiotherapeut.

Consultteam Ondersteunende en Palliatieve Zorg V.l.n.r. Maurice van der Vorst, Hanneke van Ophuizen-Kok, Danielle Hurkmans, Theo van Voorthuizen, Bianca Kramp, Hansje Vonk, Josien Schoo, Jacques Voskuilen, Henriette Sterenborg en Patricia van Mierlo.

De verpleegkundig specialisten:

 • Jolanda van Loenhout
 • Jacques Voskuilen
 • Josien Schoo
 • Henriëtte Sterenborg
 • Daniëlle Hurkmans
 • Bianca Kramp

De medisch consulenten van het consultteam:

 • Maurice van der Vorst (internist-oncoloog)
 • Theo van Voorthuizen (internist-oncoloog)
 • Patricia van Mierlo (klinisch geriater)
 • Hansje Vonk (anesthesist/pijnbestrijder)
 • Martin Seesink (anesthesist/pijnbestrijder)

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate start proef: vroeg in gesprek met COPD-patiënten over toekomst

Patiënten met een levensbeperkende ziekte (zoals kanker, COPD, hartfalen of dementie) hebben vaak verwarrende emoties en zorgen over de toekomst. Voor hen en hun naasten is het belangrijk om al in een vroeg stadium wensen en verwachtingen voor de toekomst te bespreken. Rijnstate is daarom gestart met een proef ‘toekomstige zorgplanning’ voor in eerste instantie patiënten met COPD. Dit doen we samen met Onze Huisartsen en een aantal andere zorginstanties in de regio Arnhem. 

Lees meer
2 specialisten in overleg en kijken naar computerscherm
Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg Rijnstate bestaat 12,5 jaar

Het Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg (COPZ) van Rijnstate bestaat deze week 12,5 jaar. In 2007 was Rijnstate een van de eerste ziekenhuizen in Nederland waar een team palliatieve zorg van start ging. Van een klein begin met één verpleegkundig specialist zijn is het COPZ nu een groot team geworden voor patiënten die weten dat ze niet meer beter worden.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden
Rijnstate doet mee met pilot palliatieve-zorg-coach

Op 17 juni is in de regio’s Arnhem en de Liemers een pilot ‘palliatieve zorgcoach’ gestart. Patiënten krijgen in hun laatste levensfase vaak te maken met veel verschillende zorgverleners. In deze intensieve periode is het voor de patiënt prettig een vast aanspreekpunt te hebben, een palliatieve-zorg-coach. In de pilot gaat dat nu ook gebeuren. De proef is een initiatief van het Netwerk Palliatieve zorg in de regio Arnhem en De Liemers. Rijnstate werkt hierin samen met veel Gelderse zorginstellingen.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: