Ondersteunende en palliatieve zorg
Verpleegkundige en patient

Maak kennis met het team

Naast de verpleegkundig specialisten bestaat het consultteam uit medisch specialisten. Deze artsen zijn allen gespecialiseerd in ondersteunende en palliatieve zorg. Het vaste aanspreekpunt / van het COPZ zijn de verpleegkundig specialisten en consulenten. Zij begeleiden u samen met de artsen uit het team op een warme, persoonlijke en professionele manier. Daarnaast bieden zij u de helpende hand bij het afstemmen van de zorg. Daarbij gelden de kwaliteit van leven en de wensen van u en uw naasten als uitgangspunt.

De verpleegkundig specialisten: 

 • Jolanda van Loenhout
 • Josien Schoo
 • Henriëtte Sterenborg
 • Patrice Tubben
 • Sander Vergouwen
 • Lonneke Kruyen (in opleiding)

De medisch consulenten van het consultteam: 

 • Maurice van der Vorst (internist-oncoloog)
 • Theo van Voorthuizen (internist-oncoloog)
 • Patricia van Mierlo (klinisch geriater)
 • Hansje Vonk (anesthesist/pijnbestrijder)
 • Martin Seesink (anesthesist/pijnbestrijder) 

Andere betrokken zorgprofessionals  

Bij het team zijn verder betrokken: een medisch psycholoog, een geestelijk verzorger, een radiotherapeut van de Radiotherapiegroep Arnhem, een MDL-arts en een verpleegkundig specialist/verpleegkundig palliatieve zorg uit de thuiszorg. Zo nodig worden ook andere hulpverleners betrokken zoals een medisch maatschappelijk werker, een diëtist of een fysiotherapeut.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden
Blijf dapper

Het is begin januari 2021. Vandaag bezoek ik een patiënte van 56 jaar op de corona-afdeling. Ze ligt op een eenpersoonskamer in isolatie. Afgelopen week zou ze starten met een behandeling voor darmkanker. Ze heeft heel erg haar best gedaan om zo min mogelijk mensen te zien en toch kreeg ze corona. Tranen biggelen over haar wangen. Ik luister naar haar en probeer haar te troosten. We spreken af dat ik de volgende dag weer kom, haar echtgenoot komt dan ook.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem
Ruimte voor afscheid

Ik loop een eenpersoonskamer in Rijnstate binnen. Daar zie ik een vrouw in bed liggen op haar rechterzij. Ontspannen gezicht, rustige en regelmatige ademhaling, ogen gesloten. Aan haar bed zitten haar echtgenoot en haar twee zonen. Bij een van de zonen rollen de tranen over de wangen. Ik stel me voor, leg uit wat ik kom doen en ga aan het bed zitten. Ik praat tegen haar, raak haar hand aan, ze geeft geen reactie. Ik zie een infuuspomp staan met medicatie. Na een tijdje zegt haar zoon: “Dit is onmenselijk. Dit had ze nooit gewild, hoe lang moet dit nog duren? Je kunt haar toch niet zo laten liggen? Kan het versneld worden? Ik vind dit lijden.”

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: