Ondersteunende en palliatieve zorg
Verpleegkundige en patient

Verhalen van onze patiënten

'Ik heb meer rust en acceptatie gevonden', 'zonder de verpleegkundig specialist palliatieve zorg kan ik het niet' en 'ze draaien niet om de hete brij heen.' Een aantal uitspraken van patiënten over ons. Zij kunnen immers het beste vertellen hoe het is.

Gerrit Das en Jacques Voskuilen - palliatieve zorg

De ondersteuning van het team op emotioneel vlak vindt Gerrit Das (50) erg belangrijk. "Want ondanks het geluk dat ik veel support krijg vanuit mijn omgeving, heeft de verwerking ook een heel eenzame component. Daar heb je de deskundigheid en ervaringen van een professional bij nodig, zo is me gebleken.”

Ga naar het verhaal van Gerrit Das

Carin Joosten in stoel - palliatieve zorg

Carin Joosten hoort in januari 2015 dat haar borstkanker is teruggekomen en ze niet meer kan genezen. Het team palliatieve zorg van Rijnstate helpt haar en haar man Hans in deze laatste fase. Volgens Hans voelt dat aan als een warm bad. 

Lees het verhaal van Carin Joosten

Josien Schoo bij Tamara Kortbeek aan bed

Als Tamara Kortbeek (32) hoort dat ze uitgezaaide borstkanker heeft, voelt ze er weinig voor om met een professional erover te praten. Dat verandert als ze meer angst krijgt: "Achteraf heb ik spijt dat ik niet eerder naar het team palliatieve zorg ben gegaan."

Lees het verhaal van Tamara

Boekje 'Patiënten vertellen'

In het boekje 'Patiënten vertellen' komen vijf mensen aan het woord die zijn begeleid door het team Ondersteunende en Palliatieve Zorg. Zij vertellen openhartig over hun ervaringen en gedachten nadat zij hebben gehoord dat ze niet meer beter kunnen worden.

Lees de ervaringsverhalen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: