Ondersteunende en palliatieve zorg
Team palliatieve zorg

Verhalen van onze medewerkers

Elke dag begeleiden en behandelen onze medewerkers patiënten die ongeneeslijk ziek zijn. Ze zien hoe iedereen anders met hun ziekte en naderende afscheid omgaat. Ze leren belangrijke levenslessen van hun patiënten. Soms ook hebben ze advies of tips over omgaan met ziekzijn en de dood. In deze blogs delen ze hun ervaringen graag met u.

Josien Schoo met patiënt

Blijf dapper

Wat kun je als zorgverlener betekenen voor iemand die gaat sterven aan corona als je 1,5 meter afstand moet aanhouden en in volledig beschermende kleding moet zitten? Verpleegkundig specialist Josien Schoo stelt zichzelf deze vraag nu het coronavirus bijna een jaar onder ons is.

Lees de blog van Josien

Josien Schoo met patiënt

Ruimte voor afscheid

"Sterven is niet maakbaar en niet altijd mooi om te zien", zegt verpleegkundig specialist Josien Schoo. "In de media is veel aandacht voor eigen regie over het levenseinde en veel minder over het langzaam minder worden van patiënten. Maar dat laatste is juist heel belangrijk om goed afscheid te kunnen nemen." 

Ga naar de blog van Josien

Jacques Voskuilen - palliatieve zorg

Leven, daar gaat het om

'Opeens vraagt hij mij of ik dit werk de hele dag doe? Enigszins verbaasd reageer ik: “Ja, hoezo?” Hij zegt direct er overheen: “Dat lijkt mij een dooie boel.”' Verpleegkundig specialist Jacques Voskuilen over een patiënt die zijn humor niet is verloren.

Ga naar de blog van Jacques

Jacques Voskuilen - palliatieve zorg

Doodverklaard

"Uit zijn locker komen zijn bezittingen: een kapotte weekendtas, twee broeken, een trui, een jack, wat toiletspullen en een detectiveboek met de titel: Doodverklaard (Lisa Gardner). Bizar die titel, ik moet twee keer slikken." Verpleegkundig specialist Jacques Voskuilen over een patiënt die hij niet snel zal vergeten.

Lees de blog van Jacques

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: