Ondersteunende en palliatieve zorg
Verpleegkundige en patient

Contact

Afspraak maken

Heeft u vragen of wilt u een keer kennis komen maken? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Het consultteam is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088 - 005 7935
E-mail: palliatievezorg@rijnstate.nl

Verwijzing voor een consult

Medisch specialisten en verpleegkundigen van Rijnstate raadplegen ons maar ook uw (huis)arts of verpleegkundige kan u naar ons verwijzen. Ook kunt u zelf contact met ons opnemen. Het is verstandig dit met uw huisarts te bespreken zodat uw huisarts u kan verwijzen en ervan op de hoogte is dat wij bij uw behandeling betrokken zijn. Een consult vindt plaats in de polikliniek van het Centrum voor Ondersteunende & Palliatieve Zorg in Rijnstate Arnhem of Rijnstate Zevenaar. Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, komt de verpleegkundig specialist bij u op de afdeling en voert daar samen met u en uw naasten het gesprek.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden
Blijf dapper

Het is begin januari 2021. Vandaag bezoek ik een patiënte van 56 jaar op de corona-afdeling. Ze ligt op een eenpersoonskamer in isolatie. Afgelopen week zou ze starten met een behandeling voor darmkanker. Ze heeft heel erg haar best gedaan om zo min mogelijk mensen te zien en toch kreeg ze corona. Tranen biggelen over haar wangen. Ik luister naar haar en probeer haar te troosten. We spreken af dat ik de volgende dag weer kom, haar echtgenoot komt dan ook.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem
Ruimte voor afscheid

Ik loop een eenpersoonskamer in Rijnstate binnen. Daar zie ik een vrouw in bed liggen op haar rechterzij. Ontspannen gezicht, rustige en regelmatige ademhaling, ogen gesloten. Aan haar bed zitten haar echtgenoot en haar twee zonen. Bij een van de zonen rollen de tranen over de wangen. Ik stel me voor, leg uit wat ik kom doen en ga aan het bed zitten. Ik praat tegen haar, raak haar hand aan, ze geeft geen reactie. Ik zie een infuuspomp staan met medicatie. Na een tijdje zegt haar zoon: “Dit is onmenselijk. Dit had ze nooit gewild, hoe lang moet dit nog duren? Je kunt haar toch niet zo laten liggen? Kan het versneld worden? Ik vind dit lijden.”

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: