Ons team

Gespecialiseerd mammacareverpleegkundigen

Er zijn in Rijnstate negen mammacareverpleegkundigen. Zij werken samen met de mammachirurg en hebben daarnaast een eigen spreekuur.

Wat doet de mammacareverpleegkundige?

De gespecialiseerd mammacareverpleegkundige is er voor patiënten met borstkanker en andere borstafwijkingen. Ze is vanaf het eerste bezoek aan de Mammapoli betrokken bij het gehele proces. Samen met de mammachirurg bespreekt ze de uitslag van het pathologisch onderzoek en geeft u extra ondersteuning en uitleg. De mammacareverpleegkundige geeft voorlichting en begeleiding als u een borstoperatie moet ondergaan. Hier worden ook uw partner, familieleden of hulpverleners bij betrokken.

Nazorg na de operatie

Na de operatie bezoekt zij u tijdens het verblijf op de verpleegafdeling. Als u weer thuis bent, neemt de mammacareverpleegkundige meerdere keren telefonisch contact met u op om te informeren hoe het met u gaat. U kunt bij haar terecht voor wondzorg. Ook is zij degene op wie u terug kunt vallen in allerlei situaties tijdens de verschillende behandelingen.

Nacontroles

Tot slot verzorgt de gespecialiseerd mammacareverpleegkundige ook de nacontroles (follow-up) bij patiënten die in het verleden een borstoperatie hebben ondergaan.

"Het Mammateam van Rijnstate: uw zorg is onze zorg!"

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: