Wat is borstkanker?

Heeft u verhoogd risico op borstkanker?

Heeft u een verhoogd risico op borstkanker, dan kunt u een afspraak maken bij uw huisarts. Hij of zij kan u dan verwijzen naar een gespecialiseerde mammachirurg in het Oncologisch Centrum (in Arnhem of Zevenaar).

Jaarlijkse controle

Wij raden u sterk aan om in elk geval één keer per jaar een afspraak te maken als uw risico op borstkanker vier keer of meer verhoogd is. Dit is onder andere het geval bij:

  • genmutaties in de BRCA-1 en -2-genen;
  • tumorsyndromen als Li Fraumeni, het Cowden-syndroom, Peuts-Jeghers en familiair diffuus maagcarcinoom;
  • vrouwen die jonger zijn dan 40 jaar en een thorax- of okselbestraling hebben ondergaan (meestal voor Hodgkin’s lymfoom). 

Bent u een DES-dochter of heeft u een eerstegraads familielid met borstkanker op oudere leeftijd? Dan heeft u geen extra controle-onderzoek nodig naast het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.

Contact na verwijzing

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij borstkanker

Vanaf begin oktober gaat het mobiel medisch team van Rijnstate@home immunotherapie voor borstkankerpatiënten thuis geven. Het gaat om ongeveer 480 behandelingen per jaar met het middel Trastuzumab. Een mooie mijlpaal in deze internationale borstkankermaand.

Lees meer
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Rijnstate Oncologisch Centrum geeft inzicht in kwaliteitscijfers 2020

Rijnstate heeft het inzicht in de kwaliteitscijfers van het Oncologisch Centrum uitgebreid met cijfers over darmkanker en hoofd-halskanker. Afgelopen jaren werden al de cijfers gepubliceerd voor long-, maag-, en borstkanker en urologische vormen van kanker (prostaat-, blaas-, penis- en nierkanker). Bij het Oncologisch Centrum staat de patiënt voorop. Daarom hechten we veel waarde aan het meten en delen van uitkomsten. Zo zien patiënten wat ze kunnen verwachten van een bepaald type behandeling in Rijnstate en kunnen ze bewustere keuzes maken.

Lees meer
Berichten in de media over het bevolkingsonderzoek borstkanker

De afgelopen drie maanden heeft het bevolkingsonderzoek borstkanker stilgelegen door de coronacrisis. Begin deze week verschenen er in de media berichten dat dit mogelijk tot 500 extra borstkankerdoden zal leiden. Deze cijfers zorgen voor onnodige paniek. Veel borstkankertumoren groeien zo langzaam dat het voor die patiënten uiteindelijk geen gevolgen heeft om langer te wachten. Patiënten met borstklachten of een knobbeltje in de borst konden tijdens de coronacrisis ook gewoon terecht bij Rijnstate. De borstkankerzorg is al die tijd doorgegaan.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: