Wat is borstkanker?

Heeft u verhoogd risico op borstkanker?

Heeft u een verhoogd risico op borstkanker, dan kunt u een afspraak maken bij uw huisarts. Hij of zij kan u dan verwijzen naar een gespecialiseerde mammachirurg in het Oncologisch Centrum (in Arnhem of Zevenaar).

Jaarlijkse controle

Wij raden u sterk aan om in elk geval één keer per jaar een afspraak te maken als uw risico op borstkanker vier keer of meer verhoogd is. Dit is onder andere het geval bij:

  • genmutaties in de BRCA-1 en -2-genen;
  • tumorsyndromen als Li Fraumeni, het Cowden-syndroom, Peuts-Jeghers en familiair diffuus maagcarcinoom;
  • vrouwen die jonger zijn dan 40 jaar en een thorax- of okselbestraling hebben ondergaan (meestal voor Hodgkin’s lymfoom). 

Bent u een DES-dochter of heeft u een eerstegraads familielid met borstkanker op oudere leeftijd? Dan heeft u geen extra controle-onderzoek nodig naast het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.

Contact na verwijzing

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Mammapoli Rijnstate bestaat 25 jaar

Met zo’n 400 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar is Rijnstate een van de grootste centra voor borstkanker van Nederland. In 1998 was Rijnstate een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die een mamma(care)polikliniek oprichtte. Dat betekent dat de Mammapoli van Rijnstate inmiddels 25 jaar bestaat. Een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken.

Lees meer
Borstonderzoek effectiever en comfortabeler door ultramoderne mammografie-apparatuur

Om nog nauwkeuriger onderzoek te kunnen doen naar afwijkingen in borstweefsel, beschikt de afdeling Radiologie in Rijnstate vanaf november op alle vestigingen over de nieuwste mammografie-apparatuur. In Elst en Zevenaar zijn ze al in gebruik; in Rijnstate Arnhem zetten we het nieuwe mammografie-apparaat vanaf november in. Dankzij tomografie-mogelijkheden en speciaal ontworpen compressieplaten wordt het borstonderzoeksproces voor veel vrouwen comfortabeler en effectiever, en kan borstkanker mogelijk in een vroeger stadium ontdekt worden.

Lees meer
Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij borstkanker

Vanaf begin oktober gaat het mobiel medisch team van Rijnstate@home immunotherapie voor borstkankerpatiënten thuis geven. Het gaat om ongeveer 480 behandelingen per jaar met het middel Trastuzumab. Een mooie mijlpaal in deze internationale borstkankermaand.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: