Wat is borstkanker?

Klachten met het vermoeden op borstkanker

Als uw huisarts vermoedt dat u borstkanker heeft, kan hij of zij u verwijzen naar de Mammapoli.

Het vermoeden op borstkanker kan er zijn als u bijvoorbeeld:

  • last heeft van bruine of bloederige afscheiding uit uw tepel;
  • een voelbare afwijking in uw borst heeft zonder duidelijke aanwijzing dat deze kwaadaardig is;
  • knobbeligheid van de borsten heeft en in het verleden dicht klierweefsel is vastgesteld;
  • naar uw huisarts verwezen bent na deelname aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker;
  • een aanhoudende borstontsteking heeft waarbij u langer drie maanden aanhoudende plaatselijke pijn heeft en die niet samenhangt met een zwangerschap.

Binnen drie werkdagen terecht bij de Mammapoli

Als uw huisarts vermoedt dat u borstkanker heeft, neemt hij/zij contact op met de Mammapoli en maken wij vervolgens een afspraak met u. U kunt binnen drie werkdagen terecht op de Mammapoli in Arnhem of Zevenaar. Wij kijken waar u het snelste terecht kunt. Het bezoek aan de polikliniek kan een halve dag in beslag nemen. Wij raden aan uw partner, een familielid of goede bekende mee te nemen.

Contact na verwijzing

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij borstkanker

Vanaf begin oktober gaat het mobiel medisch team van Rijnstate@home immunotherapie voor borstkankerpatiënten thuis geven. Het gaat om ongeveer 480 behandelingen per jaar met het middel Trastuzumab. Een mooie mijlpaal in deze internationale borstkankermaand.

Lees meer
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Rijnstate Oncologisch Centrum geeft inzicht in kwaliteitscijfers 2020

Rijnstate heeft het inzicht in de kwaliteitscijfers van het Oncologisch Centrum uitgebreid met cijfers over darmkanker en hoofd-halskanker. Afgelopen jaren werden al de cijfers gepubliceerd voor long-, maag-, en borstkanker en urologische vormen van kanker (prostaat-, blaas-, penis- en nierkanker). Bij het Oncologisch Centrum staat de patiënt voorop. Daarom hechten we veel waarde aan het meten en delen van uitkomsten. Zo zien patiënten wat ze kunnen verwachten van een bepaald type behandeling in Rijnstate en kunnen ze bewustere keuzes maken.

Lees meer
Berichten in de media over het bevolkingsonderzoek borstkanker

De afgelopen drie maanden heeft het bevolkingsonderzoek borstkanker stilgelegen door de coronacrisis. Begin deze week verschenen er in de media berichten dat dit mogelijk tot 500 extra borstkankerdoden zal leiden. Deze cijfers zorgen voor onnodige paniek. Veel borstkankertumoren groeien zo langzaam dat het voor die patiënten uiteindelijk geen gevolgen heeft om langer te wachten. Patiënten met borstklachten of een knobbeltje in de borst konden tijdens de coronacrisis ook gewoon terecht bij Rijnstate. De borstkankerzorg is al die tijd doorgegaan.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: