1. Rijnstate Mammapoli
Borstkanker

Rijnstate Mammapoli

'Mamma’ is het Latijnse woord voor borst en ‘care’ is Engels voor zorg. Mammacare is de gebruikelijke term voor de totale zorg voor borstafwijkingen.

Alle onderzoeken en behandelingen onder één dak

Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland heeft Rijnstate in 1998 een mamma(care)polikliniek opgericht. We lopen sindsdien voorop in het leveren van uitstekende borst- en borstkankerzorg. Beeldvorming, pathologisch anatomisch onderzoek, operaties, (directe) plastische reconstructies, chemotherapie, hormonale therapie, radiotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg zijn allemaal onder één dak beschikbaar.

Een van de grootste mammapoli's in Nederland

Op dit moment zijn we één van de grootste mammapoli’s van Nederland. Door het grote aantal patiënten dat onze Mammapoli bezoekt, hebben wij veel ervaring met verschillende groepen borstkankerpatiënten. Bijvoorbeeld jonge vrouwen, mannen, oudere patiënten en patiënten met erfelijke (familiaire) borstkanker.

Ons succes is gebaseerd op de motivatie van ons team, de uitstekende samenwerking tussen de verschillende specialisten en de vaste patiëntenbesprekingen in ons team.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate Mammapoli bestaat twintig jaar

Deze maand is het twintig jaar geleden dat Rijnstate als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland startte met een mammapoli. Toen we in 1998 met de poli begonnen, kwamen er 364 patiënten per jaar met een borstafwijking. Dat aantal is inmiddels toegenomen tot zo’n 1.500 nieuwe patiënten.

Lees meer
We hebben het roze lintje voor borstkankerzorg weer ontvangen!

Rijnstate heeft vandaag weer het ‘roze lintje’ ontvangen voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 100 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden en is er gekeken of patiënten voldoende betrokken worden bij behandelopties.

Lees meer
Mammapoli biedt patiënten informatie op maat via de Rijnstate Zorgapp

Patiënten die zijn doorverwezen naar de Mammapoli van Rijnstate kunnen sinds kort gebruikmaken van de Rijnstate Zorgapp. Het gaat om patiënten met een knobbeltje of een andere verandering in de borst of patiënten bij wie iets afwijkends is opgemerkt tijdens het bevolkingsonderzoek borstkanker. De app zet alle stappen van het onderzoek- en behandeltraject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn.

Lees meer