1. Rijnstate Mammapoli
Borstkanker

Rijnstate Mammapoli

'Mamma’ is het Latijnse woord voor borst en ‘care’ is Engels voor zorg. Mammacare is de gebruikelijke term voor de totale zorg voor borstafwijkingen.

Alle onderzoeken en behandelingen onder één dak

Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland heeft Rijnstate in 1998 een mamma(care)polikliniek opgericht. We lopen sindsdien voorop in het leveren van uitstekende borst- en borstkankerzorg. Beeldvorming, pathologisch anatomisch onderzoek, operaties, (directe) plastische reconstructies, chemotherapie, hormonale therapie, radiotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg zijn allemaal onder één dak beschikbaar.

Een van de grootste mammapoli's in Nederland

Op dit moment zijn we één van de grootste mammapoli’s van Nederland. Door het grote aantal patiënten dat onze Mammapoli bezoekt, hebben wij veel ervaring met verschillende groepen borstkankerpatiënten. Bijvoorbeeld jonge vrouwen, mannen, oudere patiënten en patiënten met erfelijke (familiaire) borstkanker.

Ons succes is gebaseerd op de motivatie van ons team, de uitstekende samenwerking tussen de verschillende specialisten en de vaste patiëntenbesprekingen in ons team.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Balie Oncologisch Centrum
Rijnstate geeft patiënt inzicht in kwaliteitscijfers 2018 Oncologisch Centrum

Begin juli hebben we de kwaliteitscijfers van 2018 voor prostaatkanker, longkanker, borstkanker en maagkanker op onze website gepubliceerd. Daarmee hebben patiënten en hun naasten inzicht in de kwaliteit van de oncologische zorg. Het gaat om de patiëntervaringen, het aantal uitgevoerde behandelingen, wachttijden voor de start van een behandeling en behandelresultaten zoals complicaties en achtergebleven kankerweefsel na een operatie.

Lees meer
Balie Oncologisch Centrum
Rijnstate krijgt roze lintje voor borstkankerzorg

Rijnstate heeft op 4 juli weer het ‘roze lintje’ gekregen voor borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten een ziekenhuis minimaal 50 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten doen en moeten patiënten goed betrokken worden bij behandelmogelijkheden.

Lees meer
Rijnstate Mammapoli bestaat twintig jaar

Deze maand is het twintig jaar geleden dat Rijnstate als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland startte met een mammapoli. Toen we in 1998 met de poli begonnen, kwamen er 364 patiënten per jaar met een borstafwijking. Dat aantal is inmiddels toegenomen tot zo’n 1.500 nieuwe patiënten.

Lees meer