Hoe onderzoeken we u?
Mammografie

Uitslag van de onderzoeken

Uitslag van uw onderzoeken

U krijgt nog dezelfde dag de uitslag van de onderzoeken die tijdens uw eerste bezoek aan de polikliniek zijn gedaan. Aan het einde van de middag bespreken een chirurg, mammacareverpleegkundige, radioloog en patholoog deze uitslag. Daarna bespreekt de mammacareverpleegkundige de uitslag telefonisch met u.

Zijn er nog vervolgonderzoeken nodig, dan worden deze binnen enkele dagen ingepland.

Behandelvoorstel bij borstkanker

Wijst de uitslag van de onderzoeken op borstkanker, dan bespreekt de mammachirurg een behandelvoorstel met u. Uiteraard kunt u thuis nog rustig nadenken over het behandelvoorstel. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u direct persoonlijk contact opnemen met de gespecialiseerd mammacareverpleegkundige. Uw huisarts wordt door ons geïnformeerd over uw bezoek en de bevindingen.

Multidisciplinair mammateam

In veel gevallen bespreekt de mammachirurg de uitslagen van de onderzoeken in het multidisciplinaire mammateam. Dit team bestaat uit een mammachirurg, een radioloog, een patholoog, een gespecialiseerd mammacareverpleegkundige, een verpleegkundig specialist, een radiotherapeut, een internist-oncoloog, een plastisch chirurg en klinisch geneticus. Zonodig kunnen ook andere specialisten en professionals (zoals maatschappelijk werk, een psycholoog en fysiotherapeut) betrokken worden bij dit team. Samen bepalen zij wat het definitieve behandelvoorstel wordt. 

Beslissen over uw behandeling

Bij borstkanker zijn vaak verschillende behandelingen mogelijk. Voor sommige behandelingen kan uw persoonlijke wens doorslaggevend zijn. De beslissing welke behandeling u ondergaat, wordt altijd samen met u genomen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: