Artsenvisite
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Informatie voor ouders van kinderen/jongeren van 12 jaar en ouder

We vinden het belangrijk dat jongeren en ouders kunnen meedoen in de zorg. Een van de ouders mag daarom 24 uur per dag aanwezig zijn. We vinden het fijn als de situatie in het ziekenhuis zoveel mogelijk lijkt op thuis. Dit kan alleen als de gezondheid van uw kind dit toelaat. Jongeren en hun ouders krijgen een actieve rol in het meebepalen van het beleid.

Jongeren weten zelf het beste hoe het met hen gaat. Als uw kind 16 jaar is, mag hij of zij zelf beslissen. Dit geeft hen het recht om aan te geven dat hun ouders wel of niet bij de visite mogen zijn. Ouders kennen hun kind goed, zijn veel aanwezig en helpen goed mee in de zorg voor hun kind. Hierdoor kunnen ook ouders aangeven hoe het met hun kind gaat. Vaak vinden jongeren en hun ouders het prettig om goed geïnformeerd te zijn over het beleid, afspraken en de verwachtingen. Al deze zaken komen ter sprake tijden de artsenvisite. Uw aanwezigheid bij de visite wordt op prijs gesteld maar is uiteraard niet verplicht. Overleg dit ook altijd met uw kind.

De visite vindt plaats op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Op dinsdag is de visite tussen 9.30 en 11.30 uur.

De dagelijkse visite vindt plaats bij uw kind op de kamer. De zaalarts en de verpleegkundige zijn hierbij aanwezig. De verpleegkundige kan u helpen bij het voorbereiden van het gesprek en zal u ondersteunen tijdens de visite. Bedenk vooraf wat u belangrijk vindt om te bespreken en welke vragen u heeft voor de arts. . Denk bijvoorbeeld aan de drie goede vragen. Noteer uw vragen ter ondersteuning voor de visite op het planbord. Bij de eerste visite stellen we iedereen aan u voor geven we uitleg over hoe de visite zal verlopen.

De visite duurt ongeveer 10 minuten.

De visite gaat als volgt:

  1. De zaalarts komt samen met de verpleegkundige naar de kamer van uw kind.
  2. De zaalarts vertelt situatie van uw kind in het kort.
  3. Zaalarts vraagt aan uw kind hoe het de afgelopen 24 uur is gegaan.
  4. Zaalarts vraagt aan u hoe het de afgelopen 24 uur is gegaan.
  5. Verpleegkundige vertelt hoe het is gegaan.
  6. Zaalarts neemt de actuele gezondheidsproblemen door en stelt het beleid voor.
  7. U en uw kind kunnen vragen stellen. Sommige vragen kunnen alleen beantwoord worden door een specialist/hoofdbehandelaar. Mocht dat nodig zijn dan komt deze later nog met jullie praten.

NB: deze informatie geldt voor kinderen waarvan de kinderarts de hoofdbehandelaar is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: