Artsenvisite
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Informatie voor ouders van kinderen jonger dan 12 jaar

Op de afdeling Kinderen en Jongeren is het gebruikelijk dat ouders worden betrokken bij de zorg voor hun kind dat opgenomen is. Een van de ouders kan 24 uur per dag aanwezig zijn en verzorgt het kind zoals zij dit thuis ook doen. Dit kan alleen als de conditie en situatie van het kind dat toelaten.

Daarnaast vinden wij het fijn dat ouders een actieve rol in de besluitvorming en de behandeling van hun kind hebben. Ouders kennen hun kind immers het best. Doordat ouders veel aanwezig zijn, weten zij goed hoe het met hun kind gaat.
Onze ervaring is dat ouders graag willen weten welke behandeling er wordt afgesproken, wat er op een dag gebeurt en wanneer dit gebeurt. Al deze punten bespreken we tijdens de dagelijkse artsenvisite.

De visite vindt plaats op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Op dinsdag is de visite tussen 9.30 en 11.30 uur.

Als voorbereiding op de visite kunt u nadenken over hoe u vindt dat het met uw kind gaat en welke bijzonderheden er zijn. U krijgt de gelegenheid om vragen of onduidelijkheden rondom de behandeling van uw kind te delen met het team. Denk bijvoorbeeld aan de drie goede vragen. Noteer uw vragen ter ondersteuning voor de visite op het planbord. De visite duurt ongeveer 10 minuten.

De visite heeft een vaste structuur, de opbouw van de visite is als volgt:

  1. De zaalarts komt samen met de verpleegkundige naar de kamer van uw kind.
  2. De zaalarts stelt uw kind voor aan de aanwezigen.
  3. De zaalarts vraagt aan u hoe het de afgelopen 24 uur is gegaan met uw kind en welke vragen er zijn of wat u wilt bespreken.
  4. De verpleegkundigen vertelt bevindingen, controles en bijzonderheden met behulp van het elektronisch patiëntendossier.
  5. De zaalarts neemt de actuele gezondheid van uw kind door en bespreekt het medisch beleid.
  6. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Mochten er mogelijk nog veel vragen of onduidelijkheden zijn voor de hoofdbehandelaar, dan wordt er een afspraak met u gemaakt om dit op een later tijdstip te bespreken.

NB: deze informatie geldt voor kinderen waarvan de kinderarts de hoofdbehandelaar is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: