Artsenvisite
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Informatie voor kinderen/jongeren van 12 jaar en ouder

De arts komt dagelijks bij je langs. We noemen dat de dagelijkse artsenvisite. De arts en de verpleegkundige bespreken hoe het met je gaat en wat er de komende 24 uur gaat gebeuren. Bijvoorbeeld welke onderzoeken je krijgt Graag willen wij dat jij en je ouders hierbij aanwezig zijn. Als je 16 jaar of ouder bent mag je zelf beslissen. Wanneer jij niet wilt dat je ouders bij de visite aanwezig zijn kun je dit bij de verpleegkundige aangeven. We bespreken dan wat er wel of niet mag worden verteld aan je ouders.

Jij kunt zelf het beste vertellen hoe het met je gaat, wat jij belangrijk vind en wat er besproken moet worden. Je ouders kunnen je hierbij eventueel ondersteunen en ook zij kunnen vertellen hoe ze vinden dat het met je gaat. Op deze manier praten jij en je ouders mee over de plannen die de arts maakt voor de komende 24 uur.

De visite vindt plaats op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Op dinsdag is de visite tussen 9.30 en 11.30 uur.

De dagelijkse visite vindt dan plaats bij jou op de kamer, en naast jou en eventueel je ouders zijn de zaalarts en de verpleegkundige aanwezig. De verpleegkundige kan je helpen bij het voorbereiden van het gesprek en kan je ondersteunen tijdens de visite. Bedenk vooraf wat jij belangrijk vindt om te bespreken en welke vragen je hebt voor de arts.

Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van de drie goede vragen die we voor je op papier hebben gezet. Mocht je het lastig vinden om vragen te stellen, mag je dit altijd vertellen aan de verpleegkundige, medisch pedagogische zorgverlener of aan je ouders. Zo kunnen we je helpen om vragen voor te bereiden en op te schrijven. Voor het opschrijven van je vragen mag je ook gebruik maken van het planbord op de kamer. Bij de eerste visite stellen we iedereen aan je voor en geven we uitleg over hoe de visite zal verlopen. De visite duurt ongeveer 10 minuten.

De visite gaat als volgt:

  1. De zaalarts komt samen met de verpleegkundige naar jouw kamer.
  2. De zaalarts vertelt jouw situatie in het kort.
  3. Zaalarts vraagt aan je hoe het de afgelopen 24 uur is gegaan.
  4. Zaalarts vraagt aan je ouders hoe het de afgelopen 24 uur is gegaan. (als zij erbij aanwezig zijn)
  5. Verpleegkundige vertelt hoe het is gegaan.
  6. Zaalarts neemt je aandachtspunten door en stelt een plan voor de komende tijd voor.
  7. Jij en je ouders kunnen vragen stellen. Sommige vragen kunnen alleen beantwoord worden door een specialist/hoofdbehandelaar. Mocht dat nodig zijn dan komt deze later nog met jullie praten.

NB: deze informatie geldt voor kinderen waarvan de kinderarts de hoofdbehandelaar is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: