Integratie diagnostiek ziekenhuizen in regio Gelderland



Zoals bekend spraken Rijnstate, CWZ in Nijmegen en ZGV in Ede de intentie uit om samen te komen tot een geïntegreerde aanbieding van laboratoriumdiagnostiek in de regio Gelderland. De voorbereidingen van Lab Oost (werknaam) zijn in volle gang en inmiddels in een gevorderd stadium.

 Wat is de stand van zaken?

  • Dit voorjaar start naar alle waarschijnlijkheid de bouw van het nieuwe laboratorium in Elst op een locatie vlak bij de nieuwbouw van Rijnstate Elst.
  • De BV, waarvan de laboratoria onderdeel worden, is opgericht. De reglementen en statuten worden de komende maanden aangepast aan de eisen van de Governance Code voor de Zorg 2022 en de WTZa.
  • Er is en wordt veel tijd en energie gestoken in overleg met NZA, ACM en banken. We hebben inmiddels van NZa en ACM te horen gekregen dat we verder kunnen met dit project. Binnen enkele weken willen we ook de benodigde lening afsluiten met de banken.
  • Diverse deelprojecten zijn in gang gezet: een nieuw Laboratorium Informatiesysteem, overdracht van de kwaliteitskeurmerken, synchronisatie lab-processen et cetera.

Met u en uw brancheorganisatie voeren we uiteraard gesprekken over de wijze waarop we ons partnership samen gestalte willen geven. We hebben daar concrete ideeën over en willen de komende tijd graag met u in overleg om deze te laten aansluiten op uw wensen en verlangens om uw patiënten optimale zorg te kunnen bieden. De mensen van Lab Oost willen u daarbij helpen en we horen graag hoe we die ondersteuning verder kunnen invullen en verbeteren.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Theo de Kool, programmadirecteur Lab Oost, e-mail: t.dekool@cwz.nl

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: