Nieuwe behandeloptie staar: One-stop-shop staarVanaf 15 maart 2022 biedt Rijnstate Clinics een extra behandeloptie bij staar: One-stop-shop staar. Geselecteerde patiënten hebben de mogelijkheid om nog maar één keer naar het ziekenhuis te komen voor een staaroperatie. Als na het consult blijkt dat een staaroperatie nodig is, wordt de patiënt direct geopereerd. “Voor zover ik weet, zijn wij de eerste kliniek die dit aanbiedt”, zegt oogarts Tim Westland van Rijnstate Clinics.

De meeste patiënten met staar worden aan beide ogen geopereerd. Nu komen ze eerst voor een consult naar de poli, daarna voor de eerste operatie, gevolgd door de nacontrole en dan moet het tweede oog nog worden geopereerd. Met de One-stop-shop staar behandeloptie halveren we het aantal afspraken en hoeft uw patiënt dus minder vaak naar het ziekenhuis. Tijdens het eerste bezoek aan het ziekenhuis vinden het consult en de operatie op één dag plaats. Als er ook nog een operatie aan het tweede oog nodig is, dan wordt die samen met de nacontrole gepland.

Voor wie is de One-stop-shop staaroperatie geschikt?

Deze behandeloptie is vooral bedoeld voor patiënten die minder mobiel zijn en daardoor afhankelijk zijn van anderen om naar het ziekenhuis in Velp te komen. Maar ook voor mensen die werken en het lastig is om tijd vrij te maken voor een ziekenhuisbezoek.

Om in aanmerking te komen voor een one-stop-shop staaroperatie moet uw patiënt verder:

  • Zijn doorgestuurd door de optometrist en een verwijsbrief hebben met staar als diagnose;
  • Geen interesse hebben in een torische lens om de cilindersterkte te corrigeren of een multifocale implantlens om een leesbril te corrigeren;
  • Goed plat kunnen liggen gedurende 15 minuten;
  • Niet claustrofobisch zijn;
  • Goed kunnen overzien wat een staaroperatie inhoudt en zelfstandig thuis (met iemand) de informatie door kunnen nemen;
  • Geen contactlenzen dragen of deze minimaal twee weken voor de afspraak uitlaten;
  • Kiezen voor een druppelverdoving.

Waarom doorverwijzen naar Rijnstate Clinics?

Zoals u gewend bent, kunnen uw patiënten snel terecht bij Rijnstate Clinics. Staarpatiënten worden na verwijzing binnen twee dagen gebeld voor een afspraak en uiterlijk twee weken later geopereerd.

Rijnstate Clinics heeft ook alle expertise in huis om alle fases van staar te opereren. Van een hele lichte vertroebeling van de lens tot vergevorderde staar, waarbij de lens zo hard geworden is dat deze alleen nog in zijn geheel te verwijderen is. Sinds 1 januari hebben de oogartsen de beschikking over een splinternieuw apparaat dat met nog minder energie en in nog kortere tijd een vertroebelde lens kan vergruizen. Tim Westland, oogarts Rijnstate Clinics: “Dit leidt tot een nog grotere efficiëntie en veiligheid van onze staaroperaties én een sneller herstel.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: